VIMBLDON OBJAVIO RASPORED IGRE I DATUM ŽREBA: Evo kada Đoković dobija protivnike na putu do odbrane titule

O. M.

20. 06. 2022. u 16:46

SEZONA igranja tenisa na travi bliži se svom vrhuncu - grend slemu na terenima Ol Ingland klaba u Vimbldonu. Organizatori najvećeg teniskog turnira na svetu objavili su raspored igranja po kolima i datum održavanja žreba. Turnir počinje 27. juna, a završava finalnim mečom muškog singla 10. jula.

ВИМБЛДОН ОБЈАВИО РАСПОРЕД ИГРЕ И ДАТУМ ЖРЕБА: Ево када Ђоковић добија противнике на путу до одбране титуле

FOTO: Tanjug

Iako je značaj ovogodišnjeg Vimbldona umanjen, zbog činjenice da se neće osvajati bodovi za ATP listu, ovaj turnir ostaje primamljiv za sve igrače i ljubitelje tenisa, kako zbog ogromnog nagradnog fonda tako i zbog tradicije "nezvaničnog prvenstva sveta". Ovo će biti 135 izdanje Vimbldona i jubilarno stoto od kada se čuveni Centralni teren nalazi na trenutnoj lokaciji.


Titulu u muškom singlu brani naš Novak Đoković, a u odsustvu dvojice prvoplasiranih sa ATP liste, Danila Medvedeva i Saše Zvereva, glavne konkurente imaće u "večitom rivalu" Rafaelu Nadalu, mladom španskom asu Alkarasu i prošlogodišnjem finalisti Mateu Beretiniju, koji je osvajanjem Štutgarta i Kvinsa potvrdio da je specijalista za travu.



Novak će u odsustvu banovanog Medvedeva i povređenog Zvereva biti prvi nosilac, kao najbolje rangirani učesnik turnira. Drugi "kosturaš" biće Rafael Nadal, koji je najavio učešće uprkos problemima sa stopalom. To znači da se dva ponajbolja tenisera sveta svih vremena neće moći sastati pre finala.


Treći nosilac biće Kasper Rud, četvrti Stefanos Cicipas, a peti Karlos Alkaras. Među prvih osam nosilaca biće i Feliks Ože-Aljasim, Hubert Hurkač i prošlogodišnji finalista Beretini. Čast britanskog tenisa među kosturašima braniće deveti nosilac Kamerun Nori i 29. Danijel Evans.

FOTO: Vimbldon


S druge strane, Srbija će, osim Novaka imati još dvojicu tenisera među nosiocima, 26. kosturaš biće Miomir Kecmanović, a 27. Filip Krajinović. Na listi učesnika su još Laslo Đere i Dušan Lajović, dok će preko kvalifikacija svoje mesto u glvnom žrebu pokušati da izbori Nikola Milojević. Svi oni saznaće imena protivnika na žrebu koji će se održati u petak 24. juna, u 11 časova po srpskom vremenu.
 

BONUS VIDEO - Poruka rumunske teniske lepotice čitaocima "Novosti"

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAJOVIĆ BLISTA POSLE POBEDE: Evo šta je Dušan rekao pred meč sa Cicipasom