FEDERER SE VRAĆA U 2023? "Da, to bi bila ideja"

Novosti online

12. 06. 2022. u 09:50

NEKADA najbolji teniser sveta Rodžer Federer nedavno je razočarao navijače otkazivanjem učešća na Vimbldonu, a sada ih je dodatno zabrinuo, izjavom da se sigurno neće vratiti pre 2023. godine.

ФЕДЕРЕР СЕ ВРАЋА У 2023? Да, то би била идеја

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Ovo se ne odnosi na Lejver kup, egzibicioni meč Evrope protiv ostatka sveta koji će se održati u Londonu krajem septembra a na kome će mu društvo praviti Rafael Nadal, kao ni na urnir u Bazelu koji je na programu krajem oktobra.

Federer će u avgustu napuniti 41 godinu, a na ATP turneji nije nastupio od jula prošle godine kada ga je u četvrtfinalu Vimbldona porazio Feliks Ože-Aljasim.

- Da, definitivno želim da se vratim na Turneju u 2023. godini. Još ne znam kada i gde, ali to bi bila ideja.

Federer je trenutno 46. igrač na ATP listi i to zahvaljujući rezultatima iz 2019. godine - 600 bodova za finale Vimbldona i 250 za titulu u Haleu. (po 50 odsto korona zaštićenog rejtinga).

Ove godine Hale i Vimbldon proći će bez njega a poslednje bodove koje ima na ATP listi izgubiće 11. jula kada otpadne Vimbldon. Pre toga, osim 250 bodova iz Halea, izgubiće i 180 sa prošlogodišnjeg Rolan Garosa. Na listi koja izađe 11. jula dakle neće biti Federera jer će imati nula bodova. Biće to prvi put posle 1998. godine.

- Nisam planirao više od Lejver kupa i Bazela. Nakon Bazela, sezona je ionako gotova. Važno mi je da se ponovo osposobim kako bih mogao u potpunosti da treniram. posle toga moći ću da biram na kojim turnirima ću da učestvujem - zaključio je Federer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024