TENISER MATEJ SABANOV: "Zahvalan sam na prilici da igramo za Srbiju"

Časlav Vuković

09. 06. 2022. u 15:59

KADA se prošle godine održao žreb za dublove na ATP turniru u Beogradu, mnogi su se pitali ko su braća Matej i Ivan Sabanov, koji su do tada bili poznati samo teniskim fanaticima. Ipak, nedelju dana kasnije svi ljubitelji "belog sporta" su ih upoznali.

ТЕНИСЕР МАТЕЈ САБАНОВ: Захвалан сам на прилици да играмо за Србију

FOTO: Srbija open

Matej i Ivan su dobili specijalnu pozivnicu i uspeli su da dođu do samog kraja. Osvojili su taj turnir posle kojeg se sve promenilo u njihovim karijerama.

U razgovoru, za "Novosti", Matej je govorio koliko je teško bilo probiti se, o pomenutom turniru, kao i debiju za reprezentaciju Srbije.

Već je prošlo skoro pola sezone u 2022, Matej je sumirao dosadašnji deo i otkrio ciljeve do kraja ove takmičarske godine.

- Igrali smo mnogo turnira od početka sezone i konstantno smo pravili solidne rezultate. U Hjustonu smo igrali finale na ATP 250 turniru, a pre toga jedno finale čelindžera i još nekoliko polufinala. Bilo je i dobrih pobeda protiv odličnih igrača, tako da sam sve u svemu zadovoljan dosadašnjim rezultatima. Do kraja godine nam je cilj da uđemo u top 60 i da dobijemo neki meč na grend slemu - rekao je Matej na početku razgovora za naš list.

Momcima koji su rođeni 1992. godine u Subotici, Mateju i Ivanu, nije bilo lako da se probiju u ovom sportu. Naime, oni su vrlo mladi otišli u Osijek, kako bi pokušali da ostvare san, a to je da igraju tenis.

- Nama je bilo potrebno dosta vremena da dođemo na ATP nivo. Prošli smo dosta težak put, igrali puno fjučers turnira, i nije nam bilo lako finansijski to sve izgurati. Bilo je teško, ali ono što smo naučili jeste da je poraz sastavni deo igre i da se iz njega može puno naučiti.

Matej je imao tu čast da na početku ove godine debituje za reprezentaciju Srbije na ATP kupu.

- Ove godine u Sidneju sam imao tu privilegiju da igram za reprezentaciju Srbije. Za mene je to jedno veliko iskustvo. U prvom meču sam osećao ogroman pritisak i nisam uspeo da dam svoj maksimum. U drugom meču je već bilo puno bolje. Zahvalan sam na prilici koju sam dobio i voleo bih ponovo da igram za Srbiju.

Još jednom smo se sa sagovornikom vratili na turnir koji su osvojili u Beogradu. Ne krije Matej da im je to puno značilo.

- Turnir u Beogradu je bio izuzetno bitan za naše samopouzdanje. Osetili smo da možemo da pobeđujemo vrhunske igrače i da imamo igru za najviši nivo. Takođe, mislim da taj uspeh nije došao slučajno jer smo ceo život posvetili tome - zaključio je Sabanov.

Sticanje iskustva na Vimbldonu

Matej se osvrnuo na odluku ATP da na Vimbldonu ne bude bodova. Takođe, otkrio je i da li će nastupiti na grend slemu, koji se igra u Londonu.

- Mislim da takva odluka ide na štetu većine tenisera. Igrači su nezadovoljni, to je činjenica. Što se mene tiče ja ću igrati na Vimbldonu, jer je za mene svaki grend slem nova prilika za napredak i želim da skupim što više iskustva na najvećim turnirima - rekao je Sabanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024