NOVAKU SE VEĆ SPREMAJU ZVIŽDUCI NA VIMBLDONU: Srbin podelio Englesku, veliki broj navijača opravdava parisku publiku

Novosti online

07. 06. 2022. u 21:29

NEOSPORNO je bilo da će na nedavno završenom Rolan Garosu Rafael Nadal biti taj koji će imati najveću podršku sa tribina. Ipak niko nije očekivao da će pariska publika sebi dozvoliti takav gaf, da izviždi čoveka koji to ničime nije zaslužio, Novaka Đokovića. Teniski svet sa nestrpljenjem iščekuje Vimbldon, a prema istraživanjima britanskih medija Srbinu i ostrvska publika sprema sličan tretman, onom kojim ga je počastila Francuska.

НОВАКУ СЕ ВЕЋ СПРЕМАЈУ ЗВИЖДУЦИ НА ВИМБЛДОНУ: Србин поделио Енглеску, велики број навијача оправдава париску публику

FOTO: Tanjug/AP

Kralj "belog sporta" još nije ni udario reketom lopticu kada su ga na terenu "Suzan Lengle" dočekali urlici negodovanja, kao pravi raritet u jednoj gospodskoj igri kakav je tenis. Stvorena je uzavrela atmosfera, a posebno čudno jeste to da je Novak tako dočekan u Parizu, mestu na kom je uvek imao naklonost navijača.

Sve ovo je samo potvrda neverovatne promene narativa koji okružuje našeg teniser, pa se postavlja veliko pitanje, šta je ono što ga tek čeka, na mestima gde tradicionalno naklonostn nije ni imao?

Britanski "Ekspres" uradio je zanimljivo istraživanje na temu koja je šokirala svet tenisa u poslednjem periodu. 

Naime ovaj list pitao je svoje čitaoce da li Novak Đoković zaslužuje zvižduke koji dolaze sa tribina. A prosečan odgovor nagoveštava da ga čeka slična uvertira, kada kroči na travu Vimbldona. Čak 46 % čitaoca misli da je hladan doček pod svetlima Francuske prestonice apsolutno opravdan, sugerišući da je za to zaslužno njegovo ponašanje van terena.

Ako se ova statistika reflektuje na one koji će biti priustni na tribinama prelepih terena u predrgađu Londona, onda je za očekivati da će simbol odmerenosti, kulture, fer plej-a i moralnih načela ponovo biti suočen sa istim.

Izgleda da će i nebo iznad Britanije parati neartikulisani krici, koji će doporati sa terena u trenutku kada Srbin kroči na travu. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja