"OVO FAVORIZUJE ĐOKOVIĆA, NOVAC ODLUČUJE": Toni Nadal "udario" na organizatore Rolan Garosa

Novosti online

31. 05. 2022. u 16:52

ŠPANSKI trener Toni Nadal kritkovao je danas odluku Rolan Garosa o termin odigravanja četvrfinalnog duela između Novaka Đokovića i Rafael Nadala.

ОВО ФАВОРИЗУЈЕ ЂОКОВИЋА, НОВАЦ ОДЛУЧУЈЕ: Тони Надал ударио на организаторе Ролан Гароса

EPA/CAROLINE BLUMBERG

Stric "kralja šljake" napisao je kolumnu za "El Pais" i objasnio kakva je važnost termina za njegovog nećaka.

- Rafa je imao tešku godinu i zna da bi ovaj Rolan Garos mogao da bude njegov poslednji. Zato je želeo da igra tokom dana, jer su tada uslovi najsličniji kao u finalu. Ali novac odlučuje - objasnio je Toni za radio stanicu, a slično mišljenje dao je i u kolumni za El Pais.

Toni Nadal rekao je da medijske kuće diktiraju teniske termine, a ne organizatori turnira. Takođe veruje i da ova odluka favorizuje srpskog asa. 

- Dugoočekivani četvrtfinalni meč koji se danas igra na Filip Šatrijeu u kojem će Đoković igrati protiv mog nećaka, zakazan je (očigledno, dan unapred) u noćnoj sednici, odlukom koja favorizuje igru trenutnog broja jedan na svetskoj rang listi. Daleko od bilo kakve podložnosti, potpuno sam siguran da ovaj izbor organizacije francuskog Grend slema nije zamerka Rafaelu, niti bi bila da su naudili srpskom igraču.

- Danas je dobro poznato da su pritisci koje turniri trpe od televizija ili platformi koje prenose utakmice, u ovom slučaju Amazona, praktično neprihvatljive.

- Nisam sklon da obraćam pažnju na ono što ne mogu da promenim i uvek sam imao samo jedan način da se nosim sa spoljnim okolnostima, da ne razmišljam previše o tome i uvek pokušavam da dam najbolje od sebe. Što će, bez sumnje, Rafael učiniti danas - poručio je Toni Nadal.

Sustret između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala zakazan je za termin od 20:45, a tekstualni prenos možete pratiti direktno na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna