VELIKA SENZACIJA NA ROLAN GAROSU: Talentovani Danac eliminisao prošlogodišnjeg finalistu

Č. V.

30. 05. 2022. u 17:15

PRVO veliko iznenađenje na Rolan Garosu priredio je mladi Danac Holger Rune koji je pobedio četvrtog tenisera sveta Stefanosa Cicipasa sa 7:5, 3:6, 6:3, 6:2.

ВЕЛИКА СЕНЗАЦИЈА НА РОЛАН ГАРОСУ: Талентовани Данац елиминисао прошлогодишњег финалисту

FOTO: AP

Grk je prošle godine poražen u finalu ovog grend slema od Novaka Đokovića, ali ove je totalno razačorao. Za mnoge ljubitelje "belog sporta" je neočekivano stao u osmini finala turnira u "Bulonjskoj šumi".

Rune je odigrao odličan meč i potpuno zasluženo se domogao prvog grend slem četvrtfinala u karijeri. Ipak, 40. na ATP listi nije dobro otvorio meč pošto je Cicipas prvi stigao do brejka i poveo sa 1:3. To nije pokolebalo 19-godišnjaka iz Gentoftea koji je odmah vratio izgubljeno, a potom je još jednom oduzeo servis rivalu za vođstvo na ovom meču.

Drugi segment meča počeo je tako što je Rune propustio tri brejk lopte u trećem gemu. Zbog tog propusta ga je kaznio Atinjanin i uspeo je da stigne do izjednačenja.

Očekivalo se potom da će sve biti na strani Grka, ali Danac je nastavio sa sjajnim tenisom. Treći set je rešio samo jedan brejk koji je napravio Holger, a onda se ušlo u neverovatan četvrti deo meča.

Stefanos Cicipas/FOTO: AP

Rune je nastavio da pleše po pariskoj šljaci i zadaje velike probleme četvrtom na planeti. Poveo je 5:2 i došao u priliku da svojim servisom reši meč. Ipak, manjak iskustva i prilika da se dobije igrač i vrha svetske rang liste kao da je zavezao ruke talentovanom teniseru koji je osmi gem izgubio sa nulom.

Potom je Cicipas lako dobio gem u kojem je servirao za opstanak na turniru, a onda novi problemi za Runea da privede meč kraju. Danac se suočio sa nove tri brejk prilike, ipak uspeo je da ih spase i domogne se četvrtfinala.

Holger će u narednoj fazi igrati protiv osmog nosioca, Norvežanina Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista