RAFA ĆE PUĆI OD MUKE: Poznato kada Đoković i Nadal izlaze na "Filip Šatrije"

Novosti online

30. 05. 2022. u 14:08

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković pobedio je Dijega Švarcmana i sastaće se sa Rafaelom Nadalom u "teniskom klasiku" četvrtfinala Rolan Garosa, a sada je poznato i kada.

РАФА ЋЕ ПУЋИ ОД МУКЕ: Познато када Ђоковић и Надал излазе на Филип Шатрије

Foto AP

Organizatori su odredili da se teniski klasik Novaka i Rafe igra ovog utorka, od 20.45 na stadionu "Filip Šatrije".

Ovo je već mala pobeda našeg asa, jer ovaj termin ne odgovara Špancu.

- Ne volim da igram noću na šljaci, to je vrlo jasno. Vlaga je veoma visoka i jako se menja odskok lopte, uslovi su radikalno drugačiji i teže je igrati, posebno ako je hladno. Sve to značajno utiče na način igre - objasnio je Nadal nedavno.

Nadal je već u Parizu igrao čak četiri sata i 23 minuta i to ostavlja posledice. Zato i strahuje od duela sa Novakom, kome više odgovara večernji termin. Rafa najviše voli da igra u dnevnim uslovima, kada je jako sunce i kada loptice više odskaču, dok mu ne odgovara kada je veća vlaga i kada je hladnije, što će svakako biti slučaj u Parizu u utorak uveče, gde prognoza kaže da će biti delimično oblačno, bez kiše, sa temperaturom oko 16 stepeni.

Đoković dominira od početka turnira, nije izgubio ni set od Nišioke, Molčana, Bedenea i Švarcmana, pa ne čudi što su i kladionice proglasile Srbina za apsolutnog favorita.

Podsetimo još i da su Novak i Nadal prošle godine igrali u polufinalu Rolan Garosa, kada je Đoković pobedio sa 3:1 u epskom meču. Tada je meč počeo dok je još bilo sunca nad Šatrijeom i Nadal je dobio prvi set, ali čim je zašlo sunce i pala temperatura, Novak je preuzeo kontrolu i na kraju došao do velike pobede.

Sutrašnji meč će biti 59. duel dvojice velikih rivala, a trenutni skor je 30:28 za Novaka.

BONUS VIDEO: KAD JE ĐOKOVIĆ POSETIO OSTROG: Ovako je protekla poseta najboljeg tenisera sveta velikoj srpskoj svetinji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)