"NOVAK IZGLEDA NEVEROVATNO JAKO": Vilander nahvalio Srbina pred duel sa Nadalom

Novosti online

30. 05. 2022. u 16:38

LjUBITELjI tenisa sa nestrpljenjem očekuju 59. klasik u kome će snage odmeriti Novak Đoković i Rafael Nadal. Jedan od onih koji jedva čeka da meč na "Filip Šatrijeu" počne je i Mats Vilander.

НОВАК ИЗГЛЕДА НЕВЕРОВАТНО ЈАКО: Виландер нахвалио Србина пред дуел са Надалом

FOTO: AP

Teniski analitičar i osvajač sedam grend slem titula veruje da će dvojica velikih igrača svima prirediti još jedan spektakl.

- Rafa će videti sa druge strane Đokovića, jakog protivnika, koji će biti ekstremno motivisan. Iako sam poznavalac tenisa, ne mogu da verujem kako se Novak brzo vratio na svoj nivo - rekao je Vilander.

Šveđanin je nizao hvalospeve na račun srpskog asa.

- Novak izgleda neverovatno jako. Odlučno. Kreće se nestvarno. Agresivniji je nego ikad otkako ga gledam, a istovremeno šalje dropšotove u pravo vreme.

Vilander je kao na iglama, ne krije da je uzbuđen pred ovaj duel.

- Neverovatno sam uzbuđen, jer sam prošle godine kada su igrali u polufinalu rekao da je to najvažniji meč u istoriji tenisa, zbog broja grend slem trofeja. I sada to ponovo kažem.

Novak Đoković i Rafael Nadal/FOTO: AP/Tanjug

Čovek koji je 1988. godine bio najbolji na svetu veruje da će publika uživati u duelu dvojice tenisera koji su pomerili granice "belog sporta".

- Moramo da uživamo u ovom momentu, jer ne znam još koliko puta će ovi momci igrati jedan protiv drugog na Rolan Garosu ili Ju-Es openu. Mnogo tražimo od ovih ljudi i zato smatram da imamo neverovatnu šansu da slavimo najveće tenisere ikada.

Kada je u pitanju podrška sa tribina, Šveđanin veruje da će publika biti na strani Nadala.

- Đoković ima govor tela „Znate svi da ću da vam pokažem da sam broj jedan na svetu”. I njemu publika ne smeta. Štaviše, to mu daje dodatno gorivo. Svima je jasno da u Parizu niko ne može da ima veću podršku od Nadala. Mislim da će i emotivna bitka biti neverovatna. Nadam se da ću naći mesto da gledam - zaključio je Vilander.

Poznato je kada će Đoković i Nadal odigrati meč četvrtfinala Rolan Garosa. Što se međusobnih susreta tiče, Novak vodi sa 30:28.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)