"ZMIJA U DŽEPU" GUŠI NIKOLINE SNOVE: Hoće li Jokić napustiti Denver zbog jedne porodice...?

Novosti online

25. 05. 2022. u 12:26

PORODICA Krenke koja drži Denver nagetse ne želi previše da ulaže niti da se potrudi da popravi reputaciju svom klubu.

ЗМИЈА У ЏЕПУ ГУШИ НИКОЛИНЕ СНОВЕ: Хоће ли Јокић напустити Денвер због једне породице...?

FOTO: N. Skenderija

Predsednik košarkaških operacija Tim Koneli je odlučio da ode, a Nikola Jokić nikako da dobije prava pojačanja u vidu kvalitetnih saigrača. Pitanje je i da li će zbog svega spomenutog potpisati novi ugovor sledeće godine.

Šta se dešava u Denveru, hoće li biti tektonskih promena, nabolje ili nagore?

Navijači Denvera zameraju porodici Krenke to što „imaju zmiju u džepu“, što bi se reklo. I što baš sada kada bi Denver mogao da napravi šampionski tim oko najboljeg igrača lige Nikole Jokića - ne rade ništa tim povodom.

Slučaj prvog operativca franšize Tima Konelija to i potvrđuje, on je odlučio da prihvati ponudu Minesote i preseli se u tu ekipu jer nije mogao da dobije novac koji je želeo u Denveru.

Navodno, karambol je nastao baš u vreme dok je delegacija Denvera boravila u Somboru kako bi Jokiću uručila drugi uzastopni trofej najboljeg igrača NBA lige za regularnu sezonu.

Slavilo se i slavilo, a za to vreme u Koloradu su se dešavali tektonski poremećaji koji kao rezultat donose odlazak važnog šrafa u celoj mašineriji.

Ne bi to bio prvi put da Denver pusti bitne delove slagalice da odu, tek tako. Slično je bilo sa trenerom DŽordžom Karlom, otišao je i Karmelo Entoni, a i Masai Uđiri je prešao u Toronto i kasnije napravio šampionski tim.

Sada se slično dešava i sa Konelijem koji je već imao preliminarne razgovore sa Minesotom, a Timbervulvsi imaju u vidu pasivnost Denvera. I napašće svom snagom i novcem, koji Krenke ne želi da izdvoji kako bi zadržao Konelija.

Sten Krenke je jedan od najbogatijih vlasnika u NBA ligi, a Koneli želi da bude plaćen kao vrhunski operativac. Nije želeo da napusti Denver, ali želeo je da napravi najbolju odluku za svoju porodicu, piše Harison Vajnd, novinar koji prati dešavanja u Nagetsima.

I tu sada dolazimo do problema.

Nagetsi su već u istoriji pogodili džekpot sa Uđirijem i pustili su ga niz vodu. Čovek koji je ključno uticao na to da Jokić završi u Denveru Arturas Karnišovas već je sam otišao u Čikago, a Koneli kompletira trio funkcionera koji napuštaju Denver.

I to se sve događa u momentima kada Denver želi da napravi roster oko Jokića, pa i DŽamala Marija i Majkla Portera Juniora, dvojca koji ima dosta problema sa povredama.

U tome bi Koneli imao ključnu ulogu, a njega tu više neće biti.

Sam Nikola Jokić, najsvetlija tačka Denvera, još nije potpisao novi ugovor koji bi bio težak oko 250.000.000 dolara. I ne postoje garancije da će to uraditi sledećeg leta.

Kako piše Denver stifs, situacija u kojoj Koneli odlazi, Jokić ne potpisuje novi ugovor i nade za titulu se smanjuju na nulu - više ne zvuče samo kao noćna mora za navijače Nagetsa.

Denver ima probleme i iz ugla činjenice da je Kolorado malo tržište, da nije lako dovesti zvučna imena. Jedan od njih je Aron Gordon, ali tek ovog leta se očekivala prava reakcija. Moguće je, po svemu sudeći, da će izostati.

Na sve ovo, Nagetsi su bili franšiza sa trećom najslabijom posetom u ligi 2015. godine, a onda i najgorom 2016. i 2017. godine.

Dakle, navijači Denvera će ovog leta morati da spreme debele živce za sve što sledi, imaju MVP-ja u timu, ali možda je to jedina pozitivna stvar u ovom momentu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

(Sputnjik Srbija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)