ĐOKOVIĆ NA UDARU UKRAJINKE: "Kako mislite da dobijete podršku Tura kada govorite ovakve stvari..."

Novosti online

25. 05. 2022. u 10:26

UKRAJINSKA teniserka Marta Kostjuk nije birala reči kada je govorila o Novaku Đokoviću.

ЂОКОВИЋ НА УДАРУ УКРАЈИНКЕ: Како мислите да добијете подршку Тура када говорите овакве ствари...

FOTO: AP

Ukrajinki se nije dopalo to što je Novak Đoković osudio odluku Vimbldona da suspenduje igrače, te je odlučila da se tim povodom oglasi.

- Pogledajte šta je Rafa rekao, pogledajte šta je Novak rekao. Kako mislite da dobijete podršku od Tura kada top 3 teniseri govore ovakve stvari - upitala se Kostjuk.

Na njenom udaru se našla i Viktorija Azarenka.

- Viktorija Azarenka je u Savetu i donosi odluke oko poena na Vimbldonu, na kojem ni ne učestvuje (jer je suspendovana). Kažu da ona nema lične koristi u donošenju odluka. Sama činjenica da je ona prisutna na tim sastancima, da radi šta god da radi... To je smešno - rekla je Marta.

Podsetimo, Novak Đoković je prvi stao u odbranu tenisera iz Rusije.

- Sportisti su tu da se bave sportom, ako ih izbacimo iz sporta samo zato što dolaze iz određene zemlje, to je loša odluka. Potrebna nam je komunikacija sa Vimbldonom. Nisam uključen u pregovore kao pre deset godina i ne razgovaram sa predstavnicima Vimbldona, ali su mi rekli da su veoma strogi - rekao je Đoković.

Dok je Rafael Nadal rekao da nema stav oko dešavanja na relaciji Vimbldona i ruskih tenisera.

- Nemam jasan stav. Tu uvek postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači moraju da ih poštuju. Svi igrači imaju svoje stavove o svemu i u ovom svetu nam je potreban neko ko donosi odluke. Nije bitno da li sam ja saglasan - rekao je Nadal.

Takođe je i PTPA organizacija Novaka Đokovića iznela svoj stav o celom događaju.

BONUS VIDEO: Đoković, trening sa Kecmanovićem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)