CEO SVET OVO ČEKA: Prošlo je i previše vremena, spremite se za novi duel Đoković - Nadal!

Novosti online

26. 04. 2022. u 16:56

LjUBITELjI tenisa jedva čekaju da vidi novi duel Novak Đoković - Rafael Nadal. Ono što može da raduje je to da bi to moglo da se desi veoma brzo.

ЦЕО СВЕТ ОВО ЧЕКА: Прошло је и превише времена, спремите се за нови дуел Ђоковић - Надал!

Tanjug/AP

Naime, prvi i četvrti igrač sveta su najavili da će učestvovati na Mastersu u Madridu, što znači da bi mogli 59. put da ukrste rekete (Novak vodi sa 30-28), a kada je reč o susretima na šljaci, Španac vodi sa 19:8..

Navijači "bika sa Majorke" bili zabrinuti da li će Rafa biti spreman za deo sezoni koji se igra na šljaci. Ipak, on je otklonio sve dileme, objavom od pre nekoliko dana da se vratio treninzima.

- Posle četiri nedelje u kojima nisam ni kročio na teniski teren, obavio sam prvi, lagan trening. Kakav nestvaran osećaj zakoračiti opet na šljaku! - napisao je Nadal na društvenim mrežama uz fotografije sa treninga.

Španski teniser, rekorder po grend slem titulama (21, dok Nole i Rodžer Federer imaju po 20), izgleda da hvata zalet za potencijalni sudar sa Đokovićem na Rolan Garosu, ali bi, ako se Nadal oporavi kako priželjkuje, mogao i pre pariskog duela da sa Srbinom odigra dva meča:

Prvog maja počinje ATP turnir iz serije 1000 u Madridu, a nedelju dana kasnije masters u Rimu, za koji su obojica prijavljeni.

Iskusni 35-godišnjak je upravo potvrdio putem Tvitera da će igrati na predstojećem Mastersu (1-8. maj).

- Iako sam nedavno stigao kući i pripreme za ovaj turnir nisu idealne, imam veliku želju da igram pred domaćom publikom jer je tih prilika malo. Daću sve od sebe da igram najbolje što mogu i vidimo se u Madridu - napisao je Nadal.

Ono što je zanimljivo u vezi najvećeg rivala u istoriji tenisa je to da bi Đoković i Nadal u prestonici Španije mogli da odigraju prvi međusobni meč još od 11. juna i polufinala Rolan Garosa kada je Srbin slavio sa 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2. Nakon toga se Rafa povredio i nije igrao do Australijan opena.

U ovoj godini nisu mogli da se sastanu pre Madrida, jer Srbin nije mogao da učestvuje na većini turnira, pošto se zahtevala obavezna vakcinacija.

Podsetimo, Đoković je u nedelju poražen u finalu Srbija opena od Andreja Rubljova, dok Nadal na terenu nije bio od finala Indijan Velsa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)