NOVAK KAO FENIKS: Đoković posle još jednog preokreta u polufinalu Serbia opena (FOTO)

Novosti online

21. 04. 2022. u 18:27 >> 18:20

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Serbija opena pošto je posle još jednog preokreta stigao do 2:1 u setovima. Juče je "okrenuo" LAsla Đerea, a danas Miomira Kecmanovića.

НОВАК КАО ФЕНИКС: Ђоковић после још једног преокрета у полуфиналу Сербиа опена (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Bilo je manje drame protiv Miomira nego protiv Lasla, u smislu da treći set nije ušao u taj-brejk, ali, kako je i Novak potvrdio posle meča, pobednika su odlučile dve ili tri lopte.

- Vrlo sličan scenario sinoćnem meču - set i brejk zaostatka. Jedan ili dva meča su odlučili. Opet na mišiće i na iskustvo. Velika zahvalnost fantastičnoj publici - rekao je Novak posle meča na srpskom, a posle na engleskom dodao kako mu je drago što u polufinalu neće morati da igfra protiv nekog svog zemljaka.

Kecmanović je uprkos porazu potvrdio da je ovo njegova sezona. Dominirao je u prvom setu i pružio dostojan otpor najvećem teniseru svih vremena u ostatku meča. Prvi je stigao do brejka i u drugom, ali mu je Nole odmah uzvratio.

Treći set je počeo nekako sporo i tako se nastavio sve do sedmog gema koji je bio i presudan za ceo meč. Brejk Novaka u ovom gemu, za koji će vam mnogi teniseri reći da je najvažniji u svakom setu, ugasio je svaku nadu Kecmanoviću da može da skine skalp slavnom zemljaku i velikom prijatelju koji je pred početak Srbija opena hvalio njegovu igru ove sezone.

Đokovićev protivnik u borbi za finale biće pobednik duela Karen Hačanov – Tijago Monteiro.

Tekstualni prenos mogli ste da pratite uživo na portalu "Novosti", a u nastavku teksta možete da vidite kako je to izgledalo:

TREĆI SET

4:6, 6:3, 5:3 - Potvrda Brejka. novaka samo gem deli od polufinala Serbia opena. Kecmanović u narednom gemu servira za ostanak na turniru.

4:6, 6:3, 4:3 - BREJK ĐOKOVIĆ!!! 

FOTO: M. Vukadinović

4:6, 6:3, 3:3 - Još jedan savršen gem za Đokovića, bez izgubljenog poena.

4:6, 6:3, 2:3 - Posle nešto burnijeg dela meča sa mnogo brejkova i igranja gemova na razliku, igrači su počeli da dominiraju na svoje servise. Još nismo videli brejk-loptu u odlučujućem setu.

4:6, 6:3, 1:2 - Kecmanović je siguran na svoj servis, prepustio je Novaku samo jedan poen.

4:6, 6:3, 1:1 - Kakav tenis u drugom gemu trećeg seta! Došao je Novak do gem lopte sjajnim servisima, ali je Miomir ostao u igri fenomenalnim reternom. Ipak, nastavio je Đoković da servira odlično i stigao do izjednačenja.

FOTO: M. Vukadinović

4:6, 6:3, 0:1 - Osvaja prvi gem u odlučujućem setu Kecmanović. 

Prvi put na meču set otvara Kecmanović svojim servisom.

DRUGI SET

4:6, 6:3 - Kecmanović igra hrabro što mu se više puta isplatilo, ali počeo je da rizikuje i Novak. Gledaćemo treći set, pošto je Đoković asom završio drugi, koji je osvojio sa 6:3.

4:6, 5:3 - Mreža je u osmom gemu bila u glavnoj ulozi. Prvo je omogućila Novaku brejk-loptu, a potom je bila Miomirov saveznik za đus. Nije se isplatio Kecmanoviću ostanak na mreži posle jednog Noletovog drop-šota jer je prvi reket sveta bekhend dijagonalom stigao do druge brejk-lopte u gemu. Posle duže razmene je i iskoristio pa će servirati za drugi set.

FOTO: M. Vukadinović

4:6, 4:3 - Sve bolje servira Novak. Uspeo je da osvoji gem sa nulom i ako ovako nastavi gledaćemo i treći set u još jrdnom srpskom derbiju.

4:6, 3:3 - Kecmanović nije dozvolio novi brejk i treći uzastopni gem za Novaka. Prepustio je protivniku jedan poen i stigao do izjednačenja.

4:6, 3:2 - Osvojio je Novak drugi gem u nizu, a publika nastavlja da mu pruža podršku. Bez obzira na sve bolju igru prvog reketa sveta, Kecmanović i dalje drži dobar nivo.

FOTO: M. Vukadinović

4:6, 2:2 - Vraća se Đoković iz mrtvih! Sprečio je Kecmanovića da ode na 3:1. Spasao je jednu brejk loptu Miomir, ali je drugu realizovao Novak. Publika je ovacijama ispratila ovaj "ribrejk" jer očigledno želi još da uživa u vrhunskom tenisu dva naša najbolja igrača.

4:6, 1:2 - NOVI BREJK KECMANOVIĆA!!!

FOTO: M. Vukadinović

4:6, 1:1 - Osvaja gem na svoj servis Kecmanović. Pripretio je opasno Novak, imao dve brejk lopte, a druga je ostala na vrhu mreže i samo milimetri su odlučili da ostane na njegovoj strani terena.

4:6, 1:0 - Nije dobro počeo Novak drugi deo igre. Stekao je Miomir 0:30 na startu, ali je onda vezao dve neizneđene greške i pomogao zemljaku da se vrati u gem. Ipak, nije se predavao, pa je stigao do prve brejk lopte u drugom setu. Izvukao se nekako Nole na kraju, malo uz pomoć servisa, malo i uz pomoć sreće.

Počeo je drugi set, otvara ga Novak servisom.

PRVI SET

4:6 - Brzo je Miomir stigao do tri vezane set-lopte. Prvu je novak spasio odličnom paralelom, drugu promenom ritma i lepim drop-šotom, ali rešio je set Kecmanović drugim asom na meču.

FOTO: M. Vukadinović

4:5 - Ipak će Kecmanović morati svojim servisom da dođe do prvog seta. Zanimljiv poslednji poen u gemu koji je pripao Šokoviću. Iako ga je Miomir nadmudrio i poslao na drugi kraj terena, nije uspeo da prebaci mrežu.

3:5 - Ume i Miomir da odigra drop-šot i njime osvoji poen, a ume i da pogodi as. Napravio je i dve neiznuđene greške ali je forhend vinerom stigao do petog gema, pa će novak u sledećem servirati za ostanak u prvom setu.

3:4 - Odlično igra Kecmanović, ali podiže i Novak nivo igre. Izuzev jednog magičnog Miomirovog reterna, Novak je kontrolisao gem od početka do kraja. 

2:4 - Još jedan dug gem. Kecmanović je uspeo da zadrži servis i brejk prednosti.

2:3 - Velika borba u petom gemu prvog seta! Tri đusa i pet brejk lopti smo videli. Miomir je na 0:30 stigao drop-šot kojim je došao do tri brejk-lopte. Prvu je imao na drugi Novakov servis, ali se izvukao Novak.

FOTO: M. Vukadinović

Posle poena smečom, usledio je prvi as na meču pa odmah zatim i servis viner, Miomir je uspeo samo da dohvati loptu reketom. Imao je zatim mnogo sreće Novak kada je Kecmanović pogodio mrežu u situaciji kad je imao ceo teren prazan. Nije se predavao Miomir i stigao je do izjednačenja a odmah potom i do nove brejk lopte iako je tokom duge razmene udaraca zahvatio loptu ramom reketa.

Petu brejk loptu spasao je Nole neverovatnom behžkhend paralelom, a gem je završio divnim drop-šotom.

1:3 - Konačno je proradio Noletov drop-šot kojim je osvojio dva poena u ovom gemu. Ipak, Kecmanović je osvojio sve poene u kojima je ubacio prvi servis i to mu je bilo dovoljno da potvrdi brejk. 

1:2 BREJK KECMANOVIĆA!!! Đoković je servis gem počeo dvema dvostrukim servis greškama, a zatim je loše odigrao drop-šot kojim je dao Kecmanoviću zicer za brejk-loptu, ali je mladi teniser prejako odigrao lagan forhend. Usledila je i neiznuđena greška pa je Nole lako izjednačio na 30 oba. Ipak, usledio je loš drugi servis i sjajan ritern Kecmanovića za prvu brejk-loptu koju je iskoristio.

1:1 - Pogrešio je Kecmanović posle duže razmene prilikom trećeg poena drugog gema, ali mu se odmah potom revanširao Novak. Usledio je forhend viner za miomira, a odmah potom nova neiznuđena greška Novaka.

1:0 - Novak osvaja prvi gem bez većih problema. Poslao je dva bekhenda u aut posle duže razmene poena, ali je kod drugog poen ponovljen zbog greške linijskog sudije.

16.10 Meč je počeo, prvi servira Novak...

16.00 Igrači izlaze na teren, uz ovacije popunjenih tribina. Glavna sudija meča biće Raluka Aleksandra Andrej.

UOČI MEČA

Ovo će biti repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala. Pre tačno godinu dana Novak je pobedio u dva seta, 6:1, 6:3. To je ujedno bio njihov do sada jedini susret na ATP turu.

Novak je do trećeg kola stigao preko Lasla Đerea, nakon što je u prvom kolu bio slobodan, dok je Miomir u prvom kolu savladao veterana Gaskea, a u drugom je bio bolji od Džona Milmana.

BONUS VIDEO - Izlazak Novaka Đokovića na teren

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!