TIM PRED SRBIJA OPEN: Težak period je iza mene, daću 100 odsto od prvog do poslednjeg poena

Novosti online

17. 04. 2022. u 14:06

AUSTRIJSKI teniser Dominik Tim igraće na Srbija openu u Beogradu i nada se dobrom turniru.

ТИМ ПРЕД СРБИЈА ОПЕН: Тежак период је иза мене, даћу 100 одсто од првог до последњег поена

Foto: EPA

Osvajač jedne grend slem titule je svestan da mu neće biti lako, s obzirom na to da je dugo odsustvovao zbog povrede. Ipak, ovaj 28-godišnjak ne krije da će dati 100 odsto na svakom meču.

- Težak i dug period je iza mene, ali sam veoma srećan što se vraćam na teren u Beogradu. Bio sam pre dve godine na Adrija turu, prošle godine sam hteo da dođem ali nisam mogao zbog povrede. Ovo je prvi turnir u 10 meseci, ne znam kako ću moći da igram, ali ono što znam da ću dati 100 odsto od prvog do poslednjeg poena. Igrao sam čelendžer u Marbelji, zatim bio pozitivan na koronavirus, ponovo sam pauzirao, pa sam trenirao samo 10 prethodnih dana. Nije to bila idealna priprema, ali ovo je moj prvi turnir i nadam se da ću igrati dobre mečeve - rekao je Tim i dodao:

- Za sve je važno da počne i da igramo turnire, da imamo dobre treninge sa top igračima. Ne znam kakav će turnir biti, kako ću igrati, ali je važno da se borim za svaki poen, da vratim samopouzdanje, ali sigurno da će mi nekoliko nedelja biti potrebno da ponovo zaigram na visokom nivou. Rolan Garos je specijalno bitan turnir za mene.

Dominik Tim/FOTO: AP

Povreda zgloba je dugo sa terena odvojila Dominika Tima.

- Biće teško za mene da se vratim do finala ove godine, to bi bilo veoma veliko iznenađenje, nakon 10 meseci van tura. Imaću veoma teške protivnike u svakoj rundi i nadam se da ću biti u dobroj kondiciji i moći da igramda igram teške mečeve. Nemam velika očekivanja ali se nadam da ću sledeće godine biti ponovo u poziciji da da igram finale ili osvojim turnir - zaključio je Austrijanac.

Tim će u prvom kolu igrati protiv Džona Milmana, dok bi u slučaju pobede u drugoj rundi odmerio snage sa pobednikom meča Rišar Gaske - Miomir Kecmanović.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)