ŠOK U MONTE KARLU: Nakon Đokovića ispao još jedan favorit!

Novosti online

13. 04. 2022. u 14:52

ŠPANSKI teniser Karlos Alkaraz je poražen od Amerikanca Sebastijana Korde u drugom kolu mastersa u Monte Karlu 2:1 (7:6 (7-2), 6:7 (5-7), 6:3).

ШОК У МОНТЕ КАРЛУ: Након Ђоковића испао још један фаворит!

FOTO: AP

Ovaj trijumf Korde spada u svojevrsnu senzaciju jer je Alkaraz nedavno osvojio Majami usled neigranja Nadala, te je važio za jednog od favorita, a nakon ispadanja Novaka Đokovića ispao je i mladi Španac.

U prvom setu oba tenisera su imala ogroman problem sa servisom, pa je u poslednjih sedam gemova viđeno čak šest brejkova. Ipak, Korda je pokazao veću koncentraciju u 13. gemu, i uzeo taj-brejk i prvi set sa svega dva izgubljena poena.

U drugom setu viđena su četiri brejka u prvih sedam gemova, Alkaraz je imao priliku da ranije uzme set i izjednači, ali otišlo se ponovo u taj-brejk, gde je ovaj put uspešniji bio Španac nakon velike borbe.

FOTO: AP

Treći set je bio podjednako težak za obojicu. Karlos je odmah na startu uzeo brejk Amerikancu, ali Korda se nije predavao, pa je vratio brejk ubrzo.

Nakon toga Alkaraz je pritiskao, ipak bezuspešno, da bi on u poslednjem servis-gemu izgubio svoj servis, i dopustio Kordi da servira za meč. To sin legendarnog Čeha nije propustio i plasirao se u narednu rundu mastersa.

Tamo ga čega pobednik duela između Tejlora Frica i Marina Čilića.

BONUS VIDEO - BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)