MISTERIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Amerikanac želi da vidi Srbina protiv ovog tenisera

Novosti online

29. 03. 2022. u 09:57

BRED Gilbert, nekadašnji trener Andrea Agasija i Endija Rodika, uveren je da je svetski tenis dobio novu zvezdu u liku Karlosa Alkaraza.

МИСТЕРИЈА НОВАК ЂОКОВИЋ: Американац жели да види Србина против овог тенисера

Tanjug/AP

Španski teniser je već u Top 20 na svetskoj listi, trenutno je na 16. mestu i nedavno u Indijan Velsu je igrao prvo polufinale na jednom mastersu.

Amerikanac je u podkastu Patrika Mekinroa rekao da veruje da momak iz Mursije može uskoro i do prve grend slem titule.

I to ni manje ni više nego preko Novaka Đokovića.

- Želim da vidim Alkaraza kako igra protiv Novaka Đokovića. Mislim da bi izašao na teren i pomislio, 'OK, on više nije isti - kaže Gilbert.

Poznati teniski stručnjak veruje da nije daleko dan kada će Alkaraz osvajati najveće titule.

- Ako neko mora da igra sa njim u četvrtom kolu slema, a volite da se kladite, stavite novac na Alkaraza. On je stigao i dopadaju mi se njegove šanse da osvoji jedan od četiri naredna grend slema - dodao je Amerikanac.

FOTO: AP

 

Kaže i da je za njega sada misterija kako će Novak igrati.

- Pre kovida, mislio sam da će Novak Đoković biti nezaustavljiv negde u ovo vreme. Sada je sve misterija u vezi sa njim. Kada imate toliko pravičnosti u pobedama, a on ih ima na tone, i odjednom ne igrate i desi se to sve sa koronavirusom, mislim da je to dovelo do neke vrste naplate ceha - dodao je.

Nije siguran kako će izgledati Đoković po povratku na teren. Novak je u 13 od poslednjih 15 sezona igrao 60 i više mečeva godišnje, samo 2017. i 2020. je imao manje.

- Sada je sve to zaboravljeno, ali Novak je sve vreme bio tu. I odjednom je nestao. Čak i ako bude igrao svuda po Evropi, moram da vidim rezultate i kako će vratiti svoju igru na stari nivo. Možda će se i vratiti - zaključio je Gilbert.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)