SEZONA IZ SNOVA! Miomir Kecmanović hara tenisom, Top 10 igrači padaju pred Srbinom

Č. V.

27. 03. 2022. u 20:17

MIOMIR Kecmanović igra odlično u dosadašnjem delu sezone i, ako je suditi po njenom početku, ona će doneti mnogo radosti srpskom igraču.

СЕЗОНА ИЗ СНОВА! Миомир Кецмановић хара тенисом, Топ 10 играчи падају пред Србином

FOTO: AP

Naravno, pitanje je da li bi sve bilo ovako dobro za 22-godišnjeg Beograđanina da Novak Đoković nije dobio zabranu učešća na Australijan openu. Upravo je prvi igrač sveta trebao da bude rival Miši na startu Melburna. Ali, onda se desilo ono što je Kecmanoviću otvorilo vrata velikih uspeha... Kako kaže naš narod, "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", mada bi to možda bilo prestrogo u ovoj priči, imajući u vidu vrlo kvalitetne nastupe koje je Miomir Kecmanović prikazao u 2022.

Na Australijan openu, umesto deportovanog branioca trona, u žrebu se našao Italijan Salvatore Karuzo koji je bio prvi Kecmanovićev skalp, a do kraja prvog grend slema bila su još dva - Lorenco Sonego i Tomi Pol.

Već na Australijan openu je moglo da se nasluti da će ovo biti sjajna sezona za Srbina. Prvi put u karijeri je prošao u drugu nedelju jednog od četiri najveća turnira i tu ga je zaustavio Gael Monfis, ali je nekada najbolji junior sveta i tada pružio odličan otpor.

Kecmanović se potom sa betona prebacio na šljaku, mada na južnoameričkoj turneji nije baš odigrao spektakularno. Ipak, to nije pokolebalo trenutno 48. igrača sveta koji se vratio "na beton" i oduševio tenisku javnost.

Dve lekcije teniserima iz svetskog vrha

Došao je red na Masters u Indijan Velsu gde je Miomir "eksplodirao". Redom je pobeđivao Lijama Borudija, Marina Čilića, Botika Van de Zandšulpa i Matea Beretinija, šestog sa ATP liste! Stigao je čak do četvrtfinala, gde ga je posle velike borbe savladao kasniji šampion Tejlor Fric.

Miša je potom otišao do Floride kako bi igrao u Majamiju i krenuo je opet da niže pobede. Prve dve prepreke u vidu Džeka Soka i Feliksa Ože-Alijasima je preskočio. A oni nisu "bilo ko u svetskom tenisu", naročito Kanađanin koji je deveti na ATP listi. Naredni rival mu je Amerikanac Sebastijan Korda.

Ono što dodatno daje na značaju sjajnim rezultatima Kecmanovića je to da je u razmaku od desetak dana pobedio čak dvojicu igrača iz Top 10 svetskog rangiranja.

Srpski igrač je do sada u karijeri osvojio jednu titulu. Bilo je to u Kicbilu 2020. godine, ali deluje da je ovo godina u kojoj će se još pehara naći u vitrini ovog talentovanog momka koji je kao junior iskazao ozbiljan potencijal za najviše domete.

A koliko je bio dobar tada, najbolje može da se vidi po osvajanju prestižnog "Orandž Boula": u finalu je pobedio Stefanosa Cicipasa.

Čini se da je Kecmanović sazreo i da je spreman za velika dela, a to najbolje pokazuju odlični rezultatu u prvom delu sezone. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri