NE, SAMO NE, MEDICINSKO IZUZEĆE! Evo pod kojim uslovima Novak Đoković može u Indijan Vels

Novosti online

12. 02. 2022. u 11:34

Teniski svet sa velikim interesovanjem čeka vest da li će Novak Đoković moći da igra u Americi. Naravno, ukoliko se vakcinisao nema problema, a ukoliko nije kako stvari stoje neće videti SAD ove sezone.

НЕ, САМО НЕ, МЕДИЦИНСКО ИЗУЗЕЋЕ! Ево под којим условима Новак Ђоковић може у Индијан Велс

FOTO: AP/Tanjug

Vlada SAD može da izda određeno medicinsko izuzeće, ali to nije dobro za Đokovića, jer se izdaje samo onima koji nemaju pristup vakcinama ili imaju medicinski razlog da je ne prime.

- U jednom momentu, pravila će se promeniti. Trenutno sada, ljudi koji su nevakcinisani i dalje imaju veći rizik da se zaraze kovidom i potom ga prenesu drugima - rekao je Dejvid Daudi, epidemiolog sa instituta "Džon Hopkins".

On ne veruje ni da bi preležan koronavirus mogao da mu omogući ulazak u SAD.

- Dozvoliti ljudima da koriste prethodnu infekciju kao zamenu za vakcinaciju je teško opravdati. Ne želite da favorizujete ljude koji su imali bolji pristup zdravstvenoj nezi. Ne vidim da će se tu pravila menjati - dodao je Daudi.

U Srbiji, a verovatno i Novak kad čuje reč "medicinsko izuzeće" svima se diže kosa na glavi. Melburn nas je naučio da je to u mačka u džaku na koju ni Đoković neće igrati. Svi želimo da vidimo Noleta u SAD, ali ako može bez tog "medicinskog izuzeća".

BONUS VIDEO: BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati