Teniski svet sa velikim interesovanjem čeka vest da li će Novak Đoković moći da igra u Americi. Naravno, ukoliko se vakcinisao nema problema, a ukoliko nije kako stvari stoje neće videti SAD ove sezone.

Komentari (10)

Mladen Kg

12.02.2022. 12:52

Postavlja se pitanje, Djokoviću pošto je situacija sa koronom poznata celoj svetskoj zajednici pa i Srbiji, vakciniši se pod hitno i ne pravi problema ni sebi ni svetskoj teniskoj organizaciji, jer je poznato da je samo u Srbiji vakcinisano više od 50% gradjana,pa po onoj narodnoj..."Gde svi turci tu i ćelavi Asan" i neće biti problema, čemu sve ovo ?

svima se diže kosa na glavi

12.02.2022. 13:05

Njemu uopšte ne. Što se to nije dogodilo u septembru, oktobru, novembru, nego eto baš igrom slučaja sredinom decembra. Taman da ima za medicinsko izuzeće ne samo za AO, koji mu je bio probni balon, nego i za 5 Mastersa (ATP 1000) Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Madrid, Rim, pa sve zaključno sa RG. Gle čuda kako mu se korona baš tad utrefila. Za posle bi bilo povuci potegni sve nadajući se da će do tada pandemija nekako izčeznuti, da ne mora opet da iskoristi košarkaški klub Crvena Zvezda kao na susretu Zvezda - Barselona za veliki alibi da se baš tu "zarazio". A slikao se bajan na toj utakmici sa svakim ko je hteo, i to bez maske, i pre i posle utakmice. Gle čuda niko nije imao pojma da se tada "zarazio" sve do AO i objave dokumenata od strane suda Australije. Pa nismo bre svi pali s kruške kako on to misli.

dr Milan Lekić

12.02.2022. 15:09

Зашто је ова држава пасивна? Министарство здравља, Српско лекарско друштво, Српска лекарска комора и њен Етички комитет, Одбор за здравство САНУ? Сви они могу изаћи са званичним саопштењима да постоји озбиљна медицинска контраиндикација за "вакцинацију" у Ђоковићевом случају. Читав свет зна за његове алергијске реакције на неке састојке хране, пре свега глутен. Били смо сведоци да је та чињеница, удружена са високим температурама и/или екстремним физичким напорима, неколико пута Ђоковића уводила у стање "анафилактичких еквивалената", због којих је остајао без кисеоника (хипоксија и асфиксија) скоро губио свест. Знамо да произвођачи тзв. вакцина - јер то нису ако су потребне изнуђене "бустер" дозе а не зна им се број - не објављују састав својих вакцина!? Зашто се то крије?! Зато јер се у америчком Сенату већ месецима говори да је реч о опасном "gain of function" експерименту ("maniging" и контрола појачања и смањења најопаснијих особина корона вируса и вируленције), који ни председник САД а ни "др Фаучи ("Менгеле") - кога директно оптужују за смрт више од 5 милиона преминулих због дејства "вируса из EcoHealth лабор. експеримента, који финансирају САД и Немачка" - не негирају, али прете судом сенаторима, докторима. Стручна периодика, али и извештаји са сајта СЗО, као и са седница америчког Сената јесу проверљиви извори за наведене чињенице. Дакле, експеримент! Зашто би Светски број 1, ризиковао, имајући у виду његове доказане анафилактичке алергијске реакције. На сајту СЗО се може јасно прочитати да је "главна контраиндикација за цепљење `анти-ковид вакцинама` у покушају - осетљивост на алергијске реакције". Напред поменуте установе могу све то потврдити у писаној форми и упознати планету са чињеницама које то јесу, а које су главни аргумент за Ђоковићев став да одбија експеримент на свом телу. Овако би реговала свака озбиљна држава, када би имала свог Новака Ђоковића!!!

ugljesa

12.02.2022. 22:40

Nadam se da sada vec i Novak shvata da nece moci da igra bilo gde u svetu bez vakcine. Osobito posle AO iskustva. Tako da tu nema mnogo dileme: vakcina ili kraj karijere.

Milena

13.02.2022. 04:39

A sto se pa svi toliko uzbudjujete,godinama je na vrhu sveta,sto se pak ne bi sada penzionisao nema 23godine.Verovatno je i njemu potreban odmor i normalan zivot sa porodicom.Sve sto on odluci sasvin je normalno.Uvek ce biti nas voljeni Nole.