"ON NIJE LUD, SAMO MNOGO PSUJE": Amerikanac pričao o Željku Obradoviću

Novosti online

12. 02. 2022. u 10:00

DOLAZAK Kevina Pantera u Partizan bilo je istinsko iznenađenje, s obzirom da je Amerikanac u prošlosti nosio dres Crvene zvezde.

ОН НИЈЕ ЛУД, САМО МНОГО ПСУЈЕ: Американац причао о Жељку Обрадовићу

FOTO: KK Partizan

I ne samo to, Panter je napustio jednog od favorita za osvajanje Evrolige Olimpiju iz Milana da bi obukao crno-beli dres. 

Dvadesetosmogodišnjak iz Bronksa nije imao dilemu, kada je stigao poziv iz Humske, a sve zbog jednog čoveka, Željka Obradovića, rekao je - DA.  Panter je odmah po donošenju odluke se obratio bivšem saigraču Luiđiju Datomeu, Italijanu koji je proveo nekoliko godina igrajući pod dirigentskom palicom Obradovića.

- Odmah sam Điđiju poslao poruku. Rekao sam mu: 'Điđi, reci mi sve što znaš'. Điđi je bio iskren. Rekao mi je da je trener izuzetno zahtevan, ali da to neće biti ništa što ranije nisam video“, ispričao je iskusni bek-šuter u podkastu čuvenog Džoa Arlaukasa i nastavio:

- Iskreno, i nije bilo ništa što nisam video ranije. Da, on viče i dere se, izuzetno je zahtevan, ali da, navikao sam na to“.

Panter je istakao da problem kod Obradovića nije to šta on kaže, već način na koji se izražava. Međutim, njemu nije bilo teško da se na to navikne.

- Ovo oduvek govorim. Ako ga slušate dok priča pomislite: 'O, pa on ipak nije lud, to nije ono što ste mislili'. On samo mnogo psuje i govori vam da šutirate, da budete agresivni ili da prestanete da radite neke gluposti. Da, način na koji se izražava je čudan, ali ako se fokusirate samo na to, onda ste 'gotovi'. Morate da se fokusirate na to šta on priča. On vam samo govori da budete ono što jeste“, objasnio je Panter.

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

 

Amerikanac je u potpunosti bio spreman na sve što ga čeka sa jednim od najuspešnijih trenera u istoriji košarke, a upravo je i odluka da obuče crno-beli dres bila zbog Obradovića.

- Meni je uvek bila potrebna nekakva motivacija. Poslednjih šest godina sam uvek motivisan. Jedna od stvari koje sam ih pitao je koji im je plan, gde vidite ovaj tim. Naravno, to je bio povratak u Evroligu“, rekao je Panter i dodao:

- Kada mi je Obradović rekao da se vratimo u Evroligu, a to sada i pokušavamo, to je bilo sve što sam morao da čujem. Znajući i da je on trener kakav jeste, nisam morao da znam ništa više“, podvukao je Panter.

Kevin ove sezone u Evrokupu prosečno beleži 17,6 poena, 3,1 skok, 1,9 asistencija i 1,4 ukradene lopte po utakmici i jedan je od najboljih igrača takmičenja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri