AUSTRALIJANAC OSUDIO ZEMLJU ZBOG TRETMANA ĐOKOVIĆA: Ako neko ima snage da se uzdigne, onda je to Nole!

Novosti online

02. 02. 2022. u 08:05

NAVIKLI smo da u slučaju australijskog tenisera sve izjave budu bez dlake na jeziku, tako je i na pomen Novaka Đokovića.

АУСТРАЛИЈАНАЦ ОСУДИО ЗЕМЉУ ЗБОГ ТРЕТМАНА ЂОКОВИЋА: Ако неко има снаге да се уздигне, онда је то Ноле!

Foto: EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Zanimljivo je da je pored Nika Kirjosa još jedan Australijanac javno stao na stranu Novaka Đokovića, dok je mali broj kolega uopšte izneo svoj stav o golgoti koju je Novak Đoković proživeo u Australiji prethodnog meseca.

Podsetimo, Bernard Tomić je ispao u kvalifikacijama, tada je javno rekao da je pozitivan tokom meča, sudija ga nije poslušao, a tri dana kasnije dobio je pozitivan test. On je otkrio da je komunicirao sa Novakom Đokovićem tokom njegovog boravka u zatočeništvu. Poručio je da mu je žao zbog svega.

- Pričali smo i rekao sam mu da mu želim sve najbolje, da sam jako tužan što ga neću videti da igra na Australijan openu... - poručio je Tomić koji mu je poslao snimak iz svlačionice gde je ormarić sa njegovim imenom.

Foto: EPA

Tomić smatra da ga mediji u Australiji nisu tretirali kako zaslužuje devetostruki šampion, i da nije dobio priliku da brani titulu, zbog čega je osudio svoju zemlju.

- Zahvalio mi se i poželeo mi je sve najbolje - rekao je Tomić za "Blic".

- Situacija u kojoj se našao je psihološki veoma teška. Teško je uopšte poverovati da se ovakva situacija dogodila. Nestvarno je! Ali, ako će se neko sigurno vratiti jači i ako neko ima snage da prođe kroz sve, onda je to Nole. Potrebno je da budete izuzetno mentalno jaki. Verovatno je na Turu on jedini dovoljno jak da prebrodi ovo. Verujem u to da je on pravi šampion i da će se izdići iznad ove situacije - zaključio je Australijanac.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Da li titula koju je osvojio Nadal znači da će biti najbolji svih vremena?

- Posle cele ove situacije sa Novakom... Verujem da će Rafael Nadal biti GOAT. Biće teško obuzdati ga ove godine. Osećam da će na kraju imati najviše grend slemova. Nadal će najverovatnije osvojiti i Rolan Garos jer je najbolji na šljaci. Volim ih svu trojicu, i Noleta i Rafu i Rodžera, ali mislim da će Nadal ući u istoriju kao najbolji ikada. To je i zato što ja ne mogu da osvojim 25 grend slemova, ha-ha-ha - nasmejao se Tomić.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju