SPEKTAKL NA "ROD LEJVER ARENI": Kirjos nije pomogao Đokoviću, Medvedev nastavio pohod ka tituli (FOTO)

Č. V.

20. 01. 2022. u 12:10

SPEKTAKL na "Rod Lejver areni" priredili su Nik Kirjos i Danil Medvedev. Rus je na kraju taj koji se radovao pošto je slavio sa 7:6(1), 6:4, 4:6, 6:2.

СПЕКТАКЛ НА РОД ЛЕЈВЕР АРЕНИ: Кирјос није помогао Ђоковићу, Медведев наставио поход ка титули (ФОТО)

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Ovaj meč je bio veoma interesantan i za ljude u Srbiji. Naime, Australijanac je bio među najvećim braniocima Novaka Đokovića tokom svega što se najboljem teniseru sveta dešavalo u Australiji. Zbog toga je veliki broj ljubitelja "belog sporta" u našoj zemlji promenio mišljenje o njemu.

Sa druge strane, Rus je neko ko je takođe uvek imao visoko mišljenje o Đokoviću, a ovaj trijumf mu je omogućio da nastavi pohod ka titulu i prvom mestu na ATP listi. Momak iz Moskve bi u slučaju da slavi u Melburnu svrgnuo sa trona srpskog asa.

Što se meča tiče, bio je zanimljiv, jer uvek je tako kad igra Kirjos na "Rod Lejver areni". Prvo treba istaći servise dvojice igrača - viđeno je čak 48 asova (31-17 u korist Medvedeva).

Prvi set protekao je u velikoj borbi, drugi igrač sveta je prvi došao do brejka, držao tu prednost do finiša prvog seta, a onda se Nik vratio i odveo meč u taj-brejk. U 13. gemu na terenu je postojao samo aktuelni šampion Ju-Es opena, koji je rivalu dozvolio samo jedan poen.

Drugi segment meča je bio izjednačen do 10. gema, kada je Medvedev napravio brejk i poveo sa 2:0. Sve je vodilo ka tome da će Rus maksimalnim rezultatom stići do trećeg kola, ali...

Onda je Kirjos dobio ono od čega se hrani kada igra mečeve u domovini - pravu podršku sa tribina. Bila je publika izvrsna od početka meča, no posebno je postalo bučno kada je 115. na ATP listi dobio treći set.

Ipak, sredinom četvrtog došlo je do totalnog raspada u igri, Medvedev je taj poklon oberučke prihvatio i slavio posle tri sata i četiri minuta igre.

Rus će u trećem kolu igrati protiv Holanđanina Botika Van de Zandšlupa.

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)