NOLE, IZVINI! Australijanci priznali grešku

Novosti online

18. 01. 2022. u 09:00

NE smiruje se bura oko izbacivanja Novaka Đokovića sa Australijan opena.

НОЛЕ, ИЗВИНИ! Аустралијанци признали грешку

Tanjug/AP

Dok jedni osuđuju Australijance, drugi podržavaju. Kao i obično, "sto ljudi, sto ćudi", ali jedno je sigurno, Srbin je izgubio mnogo, a čini se turnir još više.

Tenis Australija izdao je novo saopštenje posle izbacivanja Novaka Đokovića sa "Ozi opena".

Organizatori Australijan opena priznali su greške u organizaciji i poručili da "duboko žale zbog poslednjih dešavanja, kao i da je ovo lekcija za sve".

Podsećanja radi, čelnici Australijan opena su dali garancije Đokoviću da će igrati, a onda nisu uspeli da se dogovore sa vlastima oko Noletovog statusa.

"Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme pre turnira, kao i svake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje", navodi se u saopštenju.

Australijanci pokušavaju da fokus prebace na sami turnir.

"Australija ima jaku i ponosnu tenisku tradiciju, bilo bi fantastično videti publiku kako navija za najbolje tenisere svete. Sada, svi ljubitelji tenisa širom sveta, zajedno sa nama, žele da se fokusiraju samo na igru koja izaziva toliku strast".

Organizatori prvog grend slema su objasnili da su sve vreme poštovali odluke vlasti.

"Hteli smo da jasno kažemo da smo od samog početka poštovali odluku ministra za imigraciju i odluku Federalnog suda. Turnir je počeo, a naš prioritet je uvek bio da organizujemo jedan od najvećih svetskih događaja u sportu i osiguramo najbolje moguće uslove za igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna. Tenis Australija je blisko sarađivao sa saveznom i Vladom Viktorije kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbedan Australijan open. Turnir u vreme globalne pandemije je veliki izazov za sve nas", poručuju iz Australije, uz pohvale na račun direktora Krega Tajlija za sve što je uradio.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)