ATP SE SETIO DA JE ĐOKOVIĆ U NEVOLJI: "Novak prošao kroz turbulentan period, potrebno vreme da se izvuku pouke iz ove situacije"

Novosti online

16. 01. 2022. u 12:31

ZAVRŠENA je jedna od najtužnijih epizoda u istoriji svetskog tenisa - najboljem koji je ikada udara o zelenu lopticu reketom, onemogućeno je da potvrdi svoju dominaciju, sramnom odlukom Savetznog suda Australije da stane na stranu ministru imigracija i potvrdi poništavanje vize našem Novaku Đokoviću.

АТП СЕ СЕТИО ДА ЈЕ ЂОКОВИЋ У НЕВОЉИ: Новак прошао кроз турбулентан период, потребно време да се извуку поуке из ове ситуације

Foto: Profimedia

Za sve vreme Novakove golgote po australijskim sudovima i zatvorima, pardon - "hotelima", Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) oglasila se samo jednom, šturim  saopštenjem od pre neki dan i konačno opet danas, ništa manje sterilnom objavom na zvaničnom sajtu:

- Današnja odluka suda da podrži otkazivanje australijske vize Novaku Đokoviću označava kraj jedne duboko zabrinjavajuće serije događaja. Na kraju, odluke legalnih vlasti po pitanju javnog zdravlja moraju da se poštuju. Potrebno je više vremena da se donesu zaključci i nauči iz ove situacije - stoji u saopštenju ATP.

Asocijacija teniskih profesionalaca u nastavku ističe Novakovu tenisku veličinu i izražava simpatije prema njemu zbog toga što je onemogućen da brani pehar, istakavši da je to svfe i veliki gubirtak za samu igru. 

- Bez obzira kako se stiglo do ove tačke, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegovo odsustvo sa Australijan opena je veliki gubitak za igru. Znamo koliko su protekli dani bili turbulentni za Novaka i koliko je želeo da brani trofej u Melburnu. Želimo mu sve najbolje i radujemo se njegovom skorom povratku na teren.

Na kraju, ATP ipak dodaje da će i dalje snažno preporučivati vakcinaciju svim igračima.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna