"AKO GA SAD BRUTALNO IZBACITE..." Neverovatan kraj suđenja Đokoviću, sudija oduševio ceo svet!

D. N.

10. 01. 2022. u 08:45

"NOVAK Đoković je pobedio Australiju!" je odjeknulo planetom, ali ništa još nije gotovo u tom procesu, što je na vrlo emotivan način istakao i sudija koji je presudio u korist najboljeg tenisera sveta, bar kada se o ukidanju vize koje se desilo na aerodromu radi.

АКО ГА САД БРУТАЛНО ИЗБАЦИТЕ... Невероватан крај суђења Ђоковићу, судија одушевио цео свет!

Federal Circuit and Family Court of Australia

Iako je najbolji teniser sveta uspeo da na sudu izdejstvuje da se ukine ta odluka Delegata ministarstva unutrašnjih poslova, on bi ipak mogao da bude deportovan, što je i nagovestila "poražena strana" kada je čula presudu.

A kada je saslušao šta Kristofer Tren, advokat koji je zastupao stavove Vlade Australije, ima da mu kaže na kraju suđenja, sudija Entoni Keli je najpre izdiktirao u zapisnik ono što mu je preneto:

"Dakle... ovako: Ministar unutrašnjih poslova, preko svog pravnog zastupnika u ovom slučaju, obaveštava sudiju da, uprkos pomenutoj presudi, ministar za imigraciju Aleks Hok naglašava da zadržava pravo da iskoristi ličnu moć koju mu daje Akt o migraciji da ipak otkaže vizu Novaku Đokoviću", počeo je sudija Keli da privodi kraju ovo suđenje.

Ali, kada se zahvalio svima koji su u procesu učestvovali, odmakao se od stola, pa ovim povodom rekao sledeće:

Detalj sa suđenja - u desnom donjem uglu je sudija Entoni Keli, koji je oslobodio Novaka Đokovića / FOTO: Printskrin

"Znate, gospodo, ovime je suđenje završeno. I, ovo što sada kažem nije za zapisnik. Ali, pokreće se jedno jako važno pitanje u ovom trenutku, što bi moglo da se, generalno posmatrano, vidi kao sprovođenje u delo pravde. Ako postoji mogućnost da neki drugi ministar, a ne neko ko je učestvovao u ovom procesu, posegne za ličnom moći koju ste mi naveli, i čoveka koji je upravo oslobođen ipak uskrati za vizu... Istini za volju, ovde moram da kažem da pričam hipotetički, jer je sudski proces upravo završen, a to što ste mi nagovestili samo može da se dogodi, nije se još stvarno i dogodilo, onda bih morao da kažem da to što je osobi koja se žalila (Novaku Đokoviću) bila ugrožena lična i profesionalna reputacija, ali i ekonomska situacija, i to jer mu se stavilo na teret... čekajte samo da vidim tačno šta je ministarstvo unutrašnjih poslova preko svog Delegata na aerodromu napisalo prilikom oduzimanja vize... (kratka pauza dok traga za detaljima u tekstu, posle čega je bacio papir na sto) Ma, ne pada mi na pamet da čitam sada ovako sitna slova... U svakom slučaju, poenta je sledeća: ako ovog čoveka (Novaka Đokovića) brutalno izbacite, na osnovu nečije lične moći, onda on neće moći da uđe u Australiju tri godine. Jesam li ja to dobro rekao? Jesam. U redu, onda, gospodine Tren (pravni zastupnik Vlade Australije), Vama moram da se zahvalim što ste mi rekli za ovu mogućnost (ministarske intervencije), ali Vas molim da, ako do takve odluke ministra dođe, da mi se ona unapred javi, jer od sada pa do, recimo, narednog ponedeljka (kada počinje Australijan open) teško da neko drugi može tako brzo da se uputi u ceo slučaj... Kažem ovo da biste mi javili na vreme, ako budem morao da budem na usluzi za neke buduće žalbe po ovom pitanju. Jer, ulog je sada veći nego što je bio, nije manji i veoma sam zabrinut... Ne mogu ni na koji način da predvidim šta će ministar da uradi, ali... Ono što mora da se upamti, to je da svi treba da igramo po istim pravilima! A ta pravila nisu bila podjednako omogućena svima! Nisu! I, to se u presudi i vidi u onom delu u kome sam govorio o odnosu Delegata (ministarstva unutrašnjih poslova) i Novaka Đokovića na aerodromu. Ako me uskoro budete zvali da, po hitnom postupku, reagujem po nekoj novoj žalbi, imajte to (igranje po istim pravilima) na umu i, molim Vas, na vreme me obavestite jer smo ovaj sud, a i ja kao njegov sudija, spremni i za takvu eventualnu situaciju", zaključio je sudija Entoni Keli.

Da li će ovako iznet stav australijski ministar za imigraciju Aleks Hoks shvatiti kao upozorenje da ga isti sudija "čeka" kao što je čekao i njegovu koleginicu, ministarku unutrašnjih poslova, i da je opet spreman da presudi u korist Novaka Đokovića, jer mu ne pada na pamet da se "igra igre u kojoj su pravila drugačija za svakog učesnika"... Ostaje da se vidi.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022. 

BONUS VIDEO: Dirljiv govor Dijane Đoković na skupu podrške Novaku u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere