PREOKRET: Advokat tvrdi da bi Novak Đoković mogao da zaigra u Melburnu!

Novosti online

07. 01. 2022. u 07:44

JEDAN od najpoznatijih pravnika iz Australije smatra da je zakon na strani srpskog tenisera Novaka Đokovića. On veruje da bi Nole mogao da brani titulu u Melburnu.

ПРЕОКРЕТ: Адвокат тврди да би Новак Ђоковић могао да заигра у Мелбурну!

FOTO: AP/Tanjug

Jedan od najcenjenijih stručnjaka za pravo u Australiji Džastin Kvil predviđa da bi drama sa Novakom Đokovićem uskoro trebalo da bude završena.

Kvil tvrdi da će Novak pre svega morati da potvrdi da je njegovo otkazivanje vize bilo nelegitimno što bi moglo da oduži proces i samim tim mu pomogne da nastupi na prvom Grend slemu sezone.

- Ne očekujem ništa drugo nego da dobije ovaj slučaj, ali biće potrebno više vremena i biće mu dopušteno da ostane u zemlji i nastupi na Australijan openu. Posle toga će se advokati baviti čitavom pričom u nedeljama i mesecima koji slede - rekao je Kvil za Herald San.

Podsetimo, premijer Australije, Skot Morison je na konferenciji za medije u četvrtak potvrdio da je Đokovićeva viza otkazana, jer nije ispunio uslove za ulazak u zemlju.

- Teret toga što Novaku nije dozvoljeno da igra je veći od onog koji vrši Ministarstvo unutrašnjih poslova. Tako da smatram da će sud reći "da će da mu dopusti boravak u zemlji, dok se situacija ne reši u narednim nedeljama i mesecima" - rekao je Kvil.

Nije baš najjasnije o čemu će se raspravljati pred sudom

- Još uvek nije poznato šta će se naći pred sudijom, ali jasno je da će se advokati Novaka Đokovića suprotstaviti deportacicji iz zemlje i pokušaće da je obore pred zakonom - dodao je australijski advokat.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)