DEPORTUJU NOVAKA? Dva scenarija koja Đoković može da očekuje u drami koja se odvija

D. N.

05. 01. 2022. u 15:58

NOVAK Đoković je sportska tema dana na celoj planeti zbog drame koja se dogodila na aerodromu u Melburnu, gde je najbolji teniser sveta sleteo pred ponoć po lokalnom vremenu, a sa namerom da zaigra na i Australijan openu 2022. Ta drama polako dostiže vrhunac.

ДЕПОРТУЈУ НОВАКА? Два сценарија која Ђоковић може да очекује у драми која се одвија

Foto: EPA

Nakon što je najbolji teniser sveta objavio u utorak da stiže u Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće za nastup na grend slemu (mimo obavezujuće potvrde o dvostrukoj vakcinaciji protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa), u sredu je nastao veliki problem.

Najbolji teniser sveta sleteo je na lokalni aerodrom Tulamarin oko 23.30 po lokalnom vremenu, ali mu nije bilo dozvoljeno da napusti aerodromsku zgradu zbog, kako je javio lokalni "Ejdž", velikog problema.

Granična policija kontaktirala je sa lokalnom Vladom australijske države Viktorije, čim je uočila da je Đokovićev tim podneo zahtev za pogrešan tip vize, a ne onaj za osobe koje su dobile pomenuto medicinsko izuzeće.

I, nakon prave drame na relaciji "savezne - lokalne vlasti", a bilo je tu i istinskih bezobrazluka u stilu "napišite vi to lepo u zvaničnoj formi", ne samo da nije ispunjena želja čelnika Australije koji su zahtevali da se Novaku odobri ulazak na teritoriju pomenute države, već se situacija zakomplikovala.

Naime, kako javlja britanski "Tajms", moguće je čak da Đokovića - deportuju iz Australije.

Detalj sa aerodroma u Melburnu / Foto: EPA

Taj list ističe sledeće:

"Novaku je odbijena viza, ali je nejasno koje tačno pravne stvari on može da uradi da bi ušao u državu u koju je sleteo. Drugi pojedinci koji su ranije imali slične probleme sa vizom bili su zadržani na aerodromu, a potom su avionom poslati nazad, na lokaciju s koje su se i uputili u Australiju".

Dva su, dakle, scenarija moguća:

Jedan je da Novaka Đokovića, ma koliko to neverovatno zvučalo, stvarno deportuju iz Australije.

Tviter

A drugi je da se desi ono što je australijski "Ejdž" najavio kao mogućnost - granična policija, kao savezni organ, ima diskreciono pravo da dozvoli Đokoviću ulazak u državu i pored poteza Vlade države Viktorija, koja je, prosto, lokalna vlast i tome ne bi mogla da se usprotivi.

Ostanite uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024