ДРАМА НА АЕРОДРОМУ: Новак Ђоковић не може из авиона, полиција уочила велику грешку у вези са визом

Д. Н.

05. 01. 2022. у 14:19

ДА ли ће Новак Ђоковић играти на Аустралијан опену 2022. и даље је велика мистерија, а локални медији откривају детаље драме која се одвијала, и још увек није у потпуности решена, на аеродрому.

ДРАМА НА АЕРОДРОМУ: Новак Ђоковић не може из авиона, полиција уочила велику грешку у вези са визом

FOTO: AP

Најбољи тенисер света објавио је у уторак да стиже у Аустралију јер је добио медицинско изузеће за наступ на гренд слему (мимо обавезујуће потврде о двострукој вакцинацији против SARS-CoV-2 типа коронавируса), али је у среду настао велики проблем.

Ево како о томе извештава аустралијски портал "Ејџ":


"Проблем са визом је изнедрио сумњу око Ђоковићевог уласка у Аустралију, јер је Влада државе Викторија одбацила захтев да, касно синоћ, одобри светском броју 1 визу неколико сати пре него што је слетео у Мелбурн.


Најбољи тенисер света, који је добио изузеће да би могао да игра на овомесечном Аустралијан опену, слетео је на Туламарин око 23.30 по локалном времену.


Ипак, раније током вечери, федерална Гранична полиција контактирала је са локалном Владом Викторије, након што је уочила да је Ђоковићев тим поднео захтев за погрешан тип визе.
Савезне власти су контактирале са званичницима Викторије и питале их да формално подрже тај захтев.


Међутим, челни људи Викторије су затим тражили од федералних власти да се та молба пошаље писменим путем, а потом су одбиле да подрже Ђоковићев захтев за добијање визе.

Гранична полиција има дискреционо право да дозволи Ђоковићу улазак у државу и поред потеза Владе државе Викторија. Њему ће вероватно бити дозвољено да напусти авион, али је све ово потрајало до иза поноћи и још увек није завршено", јавио је аустралијски "Ејџ".

Останите уз портал "Новости" и први сазнајте најновије вести о томе шта се дешава на тему Новак Ђоковић и Аустралијан опен 2022.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

БАЈАГИНА СУПРУГА: Све песме посветио њој - у браку 40 година