DRAMA NA AERODROMU: Novak Đoković ne može iz aviona, policija uočila veliku grešku u vezi sa vizom

D. N.

05. 01. 2022. u 14:19

DA li će Novak Đoković igrati na Australijan openu 2022. i dalje je velika misterija, a lokalni mediji otkrivaju detalje drame koja se odvijala, i još uvek nije u potpunosti rešena, na aerodromu.

ДРАМА НА АЕРОДРОМУ: Новак Ђоковић не може из авиона, полиција уочила велику грешку у вези са визом

FOTO: AP

Najbolji teniser sveta objavio je u utorak da stiže u Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće za nastup na grend slemu (mimo obavezujuće potvrde o dvostrukoj vakcinaciji protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa), ali je u sredu nastao veliki problem.

Evo kako o tome izveštava australijski portal "Ejdž":


"Problem sa vizom je iznedrio sumnju oko Đokovićevog ulaska u Australiju, jer je Vlada države Viktorija odbacila zahtev da, kasno sinoć, odobri svetskom broju 1 vizu nekoliko sati pre nego što je sleteo u Melburn.


Najbolji teniser sveta, koji je dobio izuzeće da bi mogao da igra na ovomesečnom Australijan openu, sleteo je na Tulamarin oko 23.30 po lokalnom vremenu.


Ipak, ranije tokom večeri, federalna Granična policija kontaktirala je sa lokalnom Vladom Viktorije, nakon što je uočila da je Đokovićev tim podneo zahtev za pogrešan tip vize.
Savezne vlasti su kontaktirale sa zvaničnicima Viktorije i pitale ih da formalno podrže taj zahtev.


Međutim, čelni ljudi Viktorije su zatim tražili od federalnih vlasti da se ta molba pošalje pismenim putem, a potom su odbile da podrže Đokovićev zahtev za dobijanje vize.

Granična policija ima diskreciono pravo da dozvoli Đokoviću ulazak u državu i pored poteza Vlade države Viktorija. Njemu će verovatno biti dozvoljeno da napusti avion, ali je sve ovo potrajalo do iza ponoći i još uvek nije završeno", javio je australijski "Ejdž".

Ostanite uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)