"U KUĆI MORAM DA SLUŠAM ŠEFA": Novak Đoković kakvog dosad niste znali

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

30. 12. 2021. u 08:00

NEMA boljeg od našeg Novaka Đokovića! Prvi put u karijeri Nole je proglašen "Šampionom svih šampiona", u godišnjem izboru francuskog sportskog lista "L'Ekip".

У КУЋИ МОРАМ ДА СЛУШАМ ШЕФА: Новак Ђоковић каквог досад нисте знали

Tanjug/AP

U ženskoj konkurenciji počast je pripala trostrukoj olimpijskoj pobednici iz Jamajke Elejn Tompson.

- Ova sezona je bila jedna od najposebnijih u mom životu, ne samo zbog rezultata, već i sa rekordima, pandemijom i svim tim emocijama na terenu i van njega – poručio je Novak.

Uz naslovnicu, posvećene su mu i pune četiri prve stranice ovog lista. Razgovor je obavljen u teniskom centru "Novak" u Beogradu. Naglašeno je da je Nole sada sve češće u Srbiji, a da je u Beogradu upisao i svoju decu u školu. Kažu da je Novakovo okruženje bilo iznenađeno nagradom i da se prvi reket sveta, naravno, obradovao. Ističe se da je rado odvojio vreme za razgovor, uz dogovor da mu se ne postavi nijedno pitanje u vezi s učešćem, ili ne, na predstojećem Australijan openu.

Novak se osvrnuo na velike pobede, na čak tri osvojena grend slema, ali i na poraze u Tokiju i Njujorku i propuštene prilike.

- Bilo je i teških poraza, ali u isto vreme, učinili su da učim iz njih i budem jači – rekao je Novak.

Puno prostora posvećeno je baš njujorškim suzama.

- Bile su to suze radosnice, zbog sve te ljubavi. A onda su one prerasle u suze tuge. Sve se pomešalo. Unutrašnje emocije su se oslobodile kroz te suze. Jedina stvar zbog koje žalim je možda što nisam zaplakao ranije tokom meča. Oslobođenje je kasno stiglo! – poverio se Novak, istakavši da nije očekivao da će ga publika tako srdačno dočekati u izgubljenom finalu.

KRALj NA OLIMPIJADI

NOVAK se osvrnuo se i na učešće na Olimpijskim igrama.

- Možda nije trebalo da idem u Tokio pre Ju-Es opena. Ali, u životu, u principu, ne tražim izgovore – rekao je Nole i naglasio da je bio oduševljen time koliku pažnju i respekt su mu ukazivali drugi sportisti u Olimpijskom selu gde je, kako je primetio novinar, bio "kralj".

- Zaista verujem da se u životu stvari događaju s razlogom. Da Bog, Univerzum ili nešto drugo odlučuju da će se to baš tako desiti određenog dana – istakao je.

Preneo je i da je puno plakao tokom večere posle meča, u restoranu "Bar Italija" njegovog prijatelja na Medison Aveniji, gde je bio sa dvadesetak prijatelja i porodicom. Sve je bilo dirljivo, a pozvala ga je, kaže, telefonom i Monika Seleš, koja je takođe zaplakala.

- Bilo je balona posvuda, a večera je bila sjajna – kaže Novak. - Tog dana nisam bio spreman da idem na večeru. Ali, svi su me saletali. A i bio sam gladan!

Objasnio je kako se emotivno oporavlja kad izgubi meč.

- U principu ne volim da me uznemiravaju posle teških poraza, bar tog dana, čak ni moja supruga... Želim da ostanem sam, potrebno mi je da to svarim na svoj način. U principu to prolazi brzo, već sutradan je mnogo bolje.

Kaže da je i posle propuštene prilike da osvoji "zlatni slem" već sledećeg dana sve bilo u redu.

- Saznanje da se vraćam kući u Beograd da vidim svoju decu i da budem s njima, da ću određeno vreme biti van terena, u prirodi, bilo je idealno za ozdravljenje.

Preneo je i da je posle otišao sa suprugom na Maldive.

- Hteo sam na planinu, ona je želela na more. Morao sam da slušam šefa – rekao je uz osmeh.

Novak i Jelena Đoković / FOTO: Printskrin/Instagram/jelenadjokovicndf

Mislio je da više neće igrati do kraja sezone, ali se predomislio kada je shvatio da može da ostane prvi na svetu.

- Istinu govoreći, jedino takmičenje koje me je interesovalo posle Ju-Es opena je bio Dejvis kup. Igranje za moju zemlju mi je uvek predstavljalo najveću motivaciju – poručio je.

Polufinale protiv Nadala na Rolan Garosu je ocenio kao svoju najveću pobedu ove godine, na drugom mestu finale s Cicipasom na istom turniru, a na trećem finale protiv Medvedeva u Melburnu.

- Bila je to bitka s neverovatnim intenzitetom. Jedna od mojih najlepših pobeda, sigurno! – rekao je za meč protiv Nadala.

Vratio se i na igru pod bolovima u Australiji:

- I danas ima onih koji mi ne veruju kad kažem da mi je bio napukao mišić od meča trećeg kola protiv Frica. Samo moj tim zna kroz šta smo sve prolazili, svakoga dana.

Novak Đoković/Foto: AP Photo/Luca Bruno

Podrška dece mu je mnogo značila na mastersu u Parizu, a govorio je i o svojim izuzetno dobrim odnosima sa novim konkurentima iz mlađe garde, Medvedevom koga je vodio u Srbiju i koja mu se izuzetno dopala, i Zverevom koga pamti dok se još kao dete igrao s njegovim bratom Đorđem.

- Rivalitet mlade generacije koja dolazi je Zverev-Đoković–Medvedev! – zaključio je u šaljivom tonu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna