ZA HET-TRIK SA HRVATIMA: Srbija vodi 2-0 u okršajima sa komšijskom teniskom reprezentacijom

Đ. SAMOILOVIĆ

03. 12. 2021. u 10:30

BALKANSKI derbi u Madridu odlučivaće o prvom finalisti ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa.

ЗА ХЕТ-ТРИК СА ХРВАТИМА: Србија води 2-0 у окршајима са комшијском тениском репрезентацијом

FOTO: AP

Teniski reprezentativci Srbije i Hrvatske ukrstiće rekete danas (16.00) u polufinalu nezvaničnog svetskog kupa "belog sporta". Sudar dve susedne države u bilo kojem sportu uvek izaziva posebnu pažnju, trijumf nad komšijama slađi je od bilo kojeg, a kada su u pitanju mečevi sa Hrvatima u tenisu, "orlovi" su trenutno na učinku od 2-0, pa je današnji duel prilika da se ostvari "het-trik", što bi se reklo fudbalskom terminologijom.

- Rivalstvo je veliko, mi smo komšije. Uvek je to neki dodatni pritisak, motiv, obe zemlje žele pobedu. Bez obzira na to šta se dogodi na terenu, ono što je bitno jeste da postoji poštovanje i prijateljstvo na terenu i van njega. Siguran sam da će oba tima dati sve za pobedu. Nije u pitanju samo polufinale, već duel Srbije i Hrvatske, Hrvatske i Srbije, što ima poseban značaj za nas - rekao je Novak Đoković, naš najbolji igrač, posle dramatične pobede nad Kazahstanom (2:1).

Upravo se od Novaka očekuje siguran poen u duelu sa Marinom Čilićem, dok je najveći adut "vatrenih" najbolji dubl sveta u sastavu Nikola Mektić i Mate Pavić, olimpijski prvaci i šampioni Vimbldona. Ako ne bude iznenađenja, presudiće okršaj "drugih tabli", singl meč u kojem je selektor Viktor Troicki do sada isprobao Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića, koji se, doduše, nisu proslavili. S druge strane, u odsustvu Borne Ćorića, poziciju "drugog reketa" Hrvatske su "okupirali" Nino Serdarušić i Borna Gojo i svaki put donosili poene "vatrenima".

- Hajde da vidimo šta će se desiti, nadam se da ćemo dobiti taj prvi singl. Imamo dan za odmor, dan je dug. Kada niste na terenu, emotivno ste tu, navijate, podržavate zemljake, stvarno je razlika velika. Lepo je kada imate dan više da se odmorite i da skupite energiju. Imamo dobru hemiju, možemo na pobedu i to nam je cilj, veoma smo motivisani - optimistično je konstatovao Đoković posle iscrpljujućeg okršaja u četvrtfinalu.

I selektor "orlova" Viktor Troicki, debitant u Dejvis kupu na toj poziciji, inače jedan od osvajača zasada jedine "salatare" srpske reprezentacije (2010), deli optimizam svog najboljeg pojedinca.

- Ovo je potpuno nova uloga za mene. Prva godina na mestu selektora Dejvis kupa, posle mnogo godina u timu kao igrač. Iskusio sam sve, ali ovo je potpuno drugačiji nivo, biti kraj terena i podržavati igrače - rekao je Viktor.

- Novak je heroj našeg tima sve ove godine i zahvalan sam što sam ga imao kao navijača i kao igrača. Uradio je mnogo za naš tenis, ne samo u Dejvis kupu, već za srpski tenis uopšte. Ponosan sam na ceo tim, ne samo na igrače, već i na sve okolo. Imamo sjajnu hemiju i sve ide dobro. Radujem se polufinalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)