"NAJPONOSNIJI SAM NA TAKMIČARSKI DUH": Đoković oduševljen zbog plasmana Srbije u polufinale Dejvis kupa

Novosti online

02. 12. 2021. u 00:02

KAKAV teniski dan. Završen je uspešno za Srbiju, pošto je naša reprezentacija uspela da pobedi Kazahstan i plasira se u polufinale Dejvis kupa.

НАЈПОНОСНИЈИ САМ НА ТАКМИЧАРСКИ ДУХ: Ђоковић одушевљен због пласмана Србије у полуфинале Дејвис купа

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Odlučujući poen "orlovima" su doneli Novak Đoković i Nikola Ćaćić koji su sa 2:1 pobedili Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova.

Najbolji teniser sveta posle pobede nije mogao da sakrije sreću što on i drugovi nastavljaju pohod ka "salatari".

- Ja sam najponosniji na takmičarski duh, malo smo energetski pali u drugom setu, ali smo uspeli da se vratimo, to je bilo jako važno. Prebacili smo mentalno posle sve na našu stranu. Ponosan sam na Nikolu i na ovaj tim, mislim da smo zaslužili mesto u finalu - rekao je Đoković.

Ćaćić je odigrao sjajan meč, posebno u finišu, onda kada je to bilo najvažnije.

- Ovo je treći put da igramo zajedno, bolji smo svaki put. Imali smo malo problema u drugom setu, izgubio sam dva svoja servisa, ali smo uspeli da se vratimo u trećem setu i jako sam srećan. Hvala Viktoru i mom timu i publici na podršci - dodao je 36. dubl sveta i na kraju pozdravio srpske navijače koji su pružili sjajnu podršku.

Selektor Viktor Troicki pohvalio je momke i nije želeo mnogo da priča o narednom rivalu, selekciji Hrvatske.

- Definitivno sam veoma ponosan na svoj tim, igrači su dali sve od sebe, nismo imali sreću u prvom meču, ali jesmo prošli. Novak je bio fantastičan u singlu i u dublu, takođe Nikola u dublu. Ponosan sam na čitav tim, na celu ekipu. Imaćemo dva dana da se odmorimo za naredni meč, kasno je večeras, a biće vremena da se pripremimo za seledeći duel - zaključio je Troicki.

Potom se Novak još jednom latio mikrofona i u maniru velikih šampiona čestitao odličnom protivniku.

- Samo hoću da kažem da čestitam Kazahstanu što su došli do četvrtfinala, imate sjajne navijače, bravo za sjajnu atmosferu - istakao je Đoković.

Podsetimo, duel Srbije i Hrvatske na programu je u petak od 16 sati. Što se drugog polufinala tiče Nemačka čeka pobednika meča Rusija - Švedska (četvrtak, 16).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!