VELIKA BRUKA AUSTRALIJAN OPENA: Ovo što je Novak Đoković doživeo od organizatora je nečuveno

D. N.

24. 11. 2021. u 16:00

NOVAK Đoković je najbolji teniser koji je ikada vladao terenima Australijan opena, rekorder je tog grend slema, ali su mu tamošnji organizatori sada priredili veliku neprijatnost.

ВЕЛИКА БРУКА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Ово што је Новак Ђоковић доживео од организатора је нечувено

Tanjug/AP

Đoković je svoju prvu od 20 najvećih titula koje postoje u "belom sportu" osvojio upravo u Melburnu, pobedivši u onom čuvenom finalu 2008. Žo-Vilfreda Congu, a od tada je još osam puta podizao pehar na Rod Lejver areni.

Tih devet grend slem titula u Melburnu čini ga rekorderom Australijan opena, ali su organizatori tog turnira sada odlučili da legendu tog nadmetanja, Srbina koji je na tom turniru bolji od svih tenisera koji su ikada tamo igrali, uopšte ne uključe u promotivni spot za predstojeće izdanje takmičenja.

Australijan open 2022. igra se od 17. do 30. januara i, prema najavama lokalnih vlasti, na njemu će moći da učestvuju samo teniseri i teniserke koji su vakcinisani protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa. Kako Nole ne želi javno da govori o tome da li je vakcinisan ili ne, to je, izgleda, bio sasvim dovoljan razlog da ga organizatori "izbace" iz najavnog spota.

Navijači našeg asa, ali i ne samo oni, bili su zgroženi takvom poslovnom politikom. Neshvatljivo im je da rekordera nema kao sastavnog dela najave, da je izostavljen ne samo prošlogodišnji šampion, što Đoković jeste, već teniser koji je i 2020, i 2019, dakle na tri poslednja izdanja podizao "Norman Bruks Čelendž kup", kako se zvanično naziva posrebreni trofej. 

- AO2022 promo nema Đokovića. Smešno. Nisu stavili u najavu devetostrukog šampiona. A Barti, Medvedev i Cicipas su tu. Ludilo, napisao je jedan od Novakovih navijača na Tviteru.

Kako je bes Đokovićevih pristalica preplavio društvene mreže, Australijan open je sa svojih naloga obrisao pomenuti najavni spot.

I, objavio dva nova, kada smo u redakciji "Novosti" potražili onaj originalni, a obrisani. Ali, ni u ta dva nova takođe nema Đokovića.

U jednom su, prosto, iz ptičje perspektive prikazani tereni na kojima se igra ovaj turnir...

... a na drugom su odbarani neki smešni momenti sa prethodnih izdanja AusOpena, ali ni tu nema Đokovića, iako je uveseljavao publiku tokom ove, maltene decenije i po vladavine, na raznorazne načine.

Izabrani su Serena Vilijams, Fabio Fonjini, Feliks Ože-Alijasim, Jelina Svitolina, Garbinje Muguruza, Dijego Švarcman, Arina Sabaljenka, Ema Radučanu, Dona Vekić, Stan Vavrinka, Kristina Mladenović, Dominik Tim i drugi.

Ne i aktuelni vladar Australijan opena.

Podsetimo, Novaka, do Australijan opena, čekaju neki drugi izazovi. Minulog vikenda Đoković je izubio polufinale završnog mastersa posle dramatičnog duela sa Aleksanderom Zverevom, a onda je brzo otputovao u Austriju i, pravo iz aviona, otišao na trening kako bi što spremniji dočekao nastupe za Srbiju na Dejvis kupu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja