FEDERER OSTAO NEDODIRLJIV: Đoković propustio veliku šansu

Novosti online

22. 11. 2021. u 08:40

NOVAK Đoković nastavlja da piše istoriju kada je ATP lista u pitanju.

ФЕДЕРЕР ОСТАО НЕДОДИРЉИВ: Ђоковић пропустио велику шансу

Tanjug/AP

Đoković je uprkos porazu u polufinalu završnog turnira u Torinu poboljšao svoj učinak za 600 bodova, pa sada ima 11.540 bodova.

Na drugom mestu ruski teniser Danil Medvedev je plasmanom u finale završnog turnira smanjio razliku za Đokovićem za 400 bodova (8.640), dok se pobednik završnog turnira Nemac Aleksandar Zverev približio Medvedevu i razlika sada iznosi 800 bodova u korist ruskog igrača.

Četvrto mesto i dalje drži Grk Stefanos Cicipas, koji se povukao sa turnira u Torinu zbog povrede, Rus Andrej Rubljov je i dalje peti, dok se na šestom mestu nalazi španski igrač Rafael Nadal.

U najboljih 10 na svetu ponovo je ušao Italijan Janik Siner, koji je na toj poziciji zamenio Kanađanina Feliksa Ože Alijasima.

Ostali srpski teniseri zadržali su svoje pozicije, pa je tako Dušan Lajović na 33. mestu, Filip Krajinović je 42, Laslo Đere se nalazi na 52. mestu, a Miomir Kecmanović je 68. teniser sveta.

Foto: Printskrin

 

Za razliku od ATP liste gde se ništa nije promenilo. Novak je propustio veliku šansu da skine Rodžera Federera sa liste rekordera u dve kategorije.

Novak je u Torinu mogao da se izjednači sa Švajcarcem koji ima šest titula Završnog mastersa, Đoković je ostao na pet. A uz to Rodžer je ostao jedini igrač koji je taj turnir osvojio sa 30 i više godina, pa taj veteranski rekord ostaje Đokoviću za narednu godinu.

Što se tiče ATP liste, Novak je ušao u 348. nedelju na vrhu ATP liste, odavno je prestigao Federera po ovom parametru (310). Jedina ispred Srbina je Štefi Graf koja drži apsolutni rekord muške i ženske konkurencije sa 377 nedelja na tronu.

Ako Đoković nastavi u ovom ritmu, pašće i legendarna Štefi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri