MEDVEDEV O PSIHIČKOJ SNAZI ĐOKOVIĆA: Nemoguće je biti u prednosti nad njim, Novak je želeo da pobedi po svaku cenu

Novosti online

08. 11. 2021. u 21:10

DANIL Medvedev nije uspeo drugi put zaredom da pobedi Novaka Đoković. Rus je izgubio u finalu Mastersa u Parizu sa 4:6, 6:3, 6:3.

МЕДВЕДЕВ О ПСИХИЧКОЈ СНАЗИ ЂОКОВИЋА: Немогуће је бити у предности над њим, Новак је желео да победи по сваку цену

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Drugi igrač planete je posle meča istakao da je osetio kod Srbina veliku želju da trijumfuje u Bersiju.

Jedan od novinara konstatovao je da su mnogi očekivali da bi Đoković mogao da bude uzdrman posle poraza u finalu Ju-Es opena. Ipak, Moskovaljanin je imao spreman odgovor na to.

- Nemoguće je imati psihičku prednost nad Đokovićem. Mislim da se to može reći i za mene. Prethodnih nedelja sam izgubio od Dimitrova, Rubljova i Novaka. Sledeći puta kada budem igrao s njima, na treba ni da se postavlja pitanje jesam li uzdrman. Sada sam znao da će Novak želeti revanš, iako to nisu isti mečevi, nije isti ulog. Osećao sam da želi da pobedi po svaku cenu, i to je suština takmičenja. Ako igramo egzibiciju, ako vam baš ne kažu pre da je sve samo šou, garantujem da bi 95 od 100 igrača dalo sve od sebe da pobedi. To je tenis, to je takmičarski duh, želim da pobedim i kad igram plejstejšn - rekao je Medvedev.

Danil Medvedev i Novak Đoković sa peharima/Tanjug/AP

Novak je često isticao podršku porodice, između ostalog posle pobede u Bersiju otrčao je u zagrljaj sinu Stefanu i ćerki Tari.

Danil je neko sa kim takođe supruga Darja putuje na turnire.

- Ona mi mnogo pomaže. Kada mi govorimo o porodici, to je stvar kulture. U nekim zemljama porodica ne putuje sa igračima, a u Rusiji i Srbiji mislim da je to tako. Barem dok ne dođu deca, onda se promeni možda, ali dotad supruga podržava muža, putuje s njim po svetu. Tako je i sa mojom ženom, osećam njenu podršku, a i ona zna da ja nju podržavam na mnoge načine. Uživamo u tome da budemo jedno s drugim, volimo se, i to mi pomaže i na terenu. Ona me neće naučiti forhendu ili bekhendu, ali daće mi mentalnu stabilnost da budem bolji igrač - zaključio je drugi na ATP listi.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)