NOVAKOVA TRI PUTA DO CILJA: Evo šta je potrebno u Parizu da Đoković godinu završi kao prvi

Novosti online

02. 11. 2021. u 09:30

NOVAK Đoković danas ne pre 19.30 startuje na Masters turniru u Parizu protiv Martona Fučoviča.

НОВАКОВА ТРИ ПУТА ДО ЦИЉА: Ево шта је потребно у Паризу да Ђоковић годину заврши као први

Foto: G.Čvorović/ AP

Biće to prvi Novakov singl meč posle neuspeha na Ju-Es openu, kada je Srbin propustio priliku da ostvari istorijski rezultat i osvoji "Zlatni slem". 

Nije Đoković uspeo u SAD, emotivno se slomio, izgubio od Danila Medvedeva i činilo se završio sezonu. Uzeo je Srbin tada veliku pauzu i krenulo je sa licitacijom kada i gde se vraća na teren. Pisalo se čak i da ga neće biti do 2022. godine, ali Nole ne bi bio Nole kada ne bi uvek pravio iznenađenja.

Iako prijavljen preskočio je Indijan Vels i na velika vrata se vraća u Evropi, tačnije Parizu. Masters na kome Novak može da još jednom ispiše tenisku istoriju i završi godinu sedmi put kao najbolji na svetu, Pit Sampras ima šest zvanja najboljeg tenisera godine.

Naime, Đoković i Medvedev brane po 1000 bodova u Bersiju (Novak jer mu se važio rezultat iz 2019. godine zbog pandemije), a imajući u vidu da je trenutna razlika 1800 bodova, Srbin bi osvajanjem ovog turnira definitivno otišao predaleko u odnosu na Rusa i razlika bi bila minimum preko 2200 bodova.

Završni masters u tom slučaju ne bi više bio bitan. Ostali scenariji po kojima Torino ne bi imao nikakvu ulogu su: "Da Novak dođe do finala Pariza, ili da Medvedev ne bude u meču za titulu". 

I na kraju, poslednja varijanta je:  "Da Novak stigne makar do polufinala, a da Rus ne osvoji trofej u Parizu".

Dakle, ako se ispuni jedan od tri uslova, Novak godinu završava na prvom mestu ATP liste i postaje i u tom segmentu nedodirljiv, kao najbolji svih vremena.

Pred nama je još jedan istorijski masters za Đokovića, koji ima veliku važnost, kao i neki od prethodnih, jer Srbin piše istoriju na svim poljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju