ČUDESNI PREOKRET! Đoković i Krajinović uspešni u dubl uvertiri za Dejvis kup

Goran ČVOROVIĆ

02. 11. 2021. u 10:30

KAKAV preokret, čudesan preokret! Novak Đoković i Filip Krajinović su u prvom kolu dublova na Mastersu u Parizu, kao uvertira za singl duele i predstojeći Dejvis kup, savladali australijsku kombinaciju Aleks de Minaur - Luk Savil sa 4:4, 6:4, 10:8.

ЧУДЕСНИ ПРЕОКРЕТ! Ђоковић и Крајиновић успешни у дубл увертири за Дејвис куп

TRIJUMF Krajinović i Đoković/FOTO: AP

Od stalnog dopisnika iz Pariza

Nole i Fića su, posle gubitka prvog seta, zaigrali sjajno, 10. gem pretvorili u brejk, izjednačili na 1:1, da bi u supertaj-brejku stigli do zasluženog slavlja.

U singlu, Đokovića (1. nosilac) večeras, ne pre 19.30, u drugom kolu čeka Mađar Marton Fučovič. U delu žreba je sa Cicipasom (3), Rubljevom (5) i Hurkačem (7). U istoj polovini su i Krajinović (danas igra protiv Opelke oko 12.30), Kecmanović, koji je plasman izborio u kvalifikacijama i danas (oko 15.30) se sastaje sa Monfisom, kao i Đere, koji je sinoć igrao sa Musetijem.

S velikim dužnikom iz finala Ju-Es opena i konkurentnom za najvišu poziciju na kraju godine Medvedevom (2) Đoković će moći da se sretne tek u pariskom finalu.

- Osećam se dobro na terenu. Poslednjih nekoliko dana sam imao treninge sa Krajinovićem, Dimitrovom, Medvedevom. Pomogli su mi da uđem u stanje takmičarskog naboja, jer nisam igrao zvanični turnir još od Ju-Es opena - poručio je Novak u najavi prvog meča.

- Ozbiljno shvatam da bi turnir trebalo da počnem dobrim intenzitetom i kvalitetom. Iskustvo može da mi pomogne da se što bolje snađem u situaciji u kojoj imam nedostatak mečeva u poslednje vreme.

Dušan Lajović se juče plasirao u drugo kolo pobedom nad Amerikancem Mekenzijem Mekdonaldom (54) sa 6:3, 6:4. Bio je to revanš za aprilski poraz u Minhenu, kada je Amerikanac bio 127. igrač i od tada astronomski napredovao na ATP listi. 

- Igrao sam dobro od početka do kraja protiv veoma nezgodnog protivnika. Dobio sam potrebno samopouzdanje i sada sam uspeo da iskoristim ukazane prilike - rekao je Lajović posle meča za "Novosti", osvrćući se i na svoju nešto slabiju igru proteklih meseci.

- Desio se takav period. Svi su se različito suočili s onim što se događalo prethodnih godinu i po i na drugačiji reagovali na to. To je period iza nas, rekao bih, i nadam se da će sve ići nabolje, kako ove sezone, tako i sledeće i narednih, ne samo u tenisu.

Ističe da je sada u formi:

- Osećam se dobro, bez obzira na to što je ovo poslednji ATP turnir u godini, uz Dejvis kup koji sledi. Spreman sam da igram na maksimumu - zaključio je Lajović u izjavi za naš list. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)