NOVAKOVA KLJUČNA NEDELJA! Ovo su tri scenarija kako Đoković može da ostane broj jedan

Novosti online

29. 10. 2021. u 14:54

TENISKA sezona se bliži kraju, a Novak Đoković ima izgledne šanse da još jednu godinu završi kao broj jedan na ATP listi.

НОВАКОВА КЉУЧНА НЕДЕЉА! Ово су три сценарија како Ђоковић може да остане број један

FOTO: AP

Jedini koji Noletu može da pomrsi račune je Danil Medvedev. Srbin i Rus nedavno su snimljeni kako se zajedno spremaju za poslednji masters u sezoni.

Postoje tri scenarija prema kojima Novak ostaje na čelu ATP karavana i na kraju godine bez obzira na rezultate završnog turnira u Torinu.

Ako Medvedev ne uđe u finale

U slučaju da Rus ne stigne do finala, izgubio bi matematičke šanse za prvo mesto, bez obzira šta Novak uradi u glavnom gradu Francuske.

Ako Đoković uđe u finale

U slučaju da Srbin izbori finale obezbedio bi i 600 poena, koliko mu je potrebno da i matematički obezbedi prvo mesto u ATP trci. Čak i da Medvedev osvoji, smanjio bi zaostatak na 1500 poena, a to bi mu bilo dovoljno samo da se izjednači sa Srbinom po broju poena, ali bi bio lošiji po drugom kriterijumu - većem broju osvojenih velikih turnira.

Ako Đoković uđe u polufinale, a Medvedev ne osvoji titulu

Ulaskom u finale, a neosvajanjem titule Medvedev bi izgubio mogućnost da dobije dodatnih 400 poena, a Đoković bi stigao do dovoljnog broja bodova da postane neugrožen na tronu.

BONUS VIDEO - 

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)