I DALJE BROJ 1: Novak Đoković ostaje na čelu ATP liste i uslučaju da Medvedev osvoji titulu u Indijan Velsu

Đ. S.

08. 10. 2021. u 23:00

NEMAJU navijači Novaka Đokovića razloga za brigu. Čak i da Danil Medvedev osvoji titulu na mastersu u Indijan Velsu, naš as će ostati na prvom mestu ATP liste, najverovatnije do završnog mastersa u Torinu, u zavisnosti od toga na koje se dalje korake odluče on i Rus kada je u pitanju nastavak sezone.

И ДАЉЕ БРОЈ 1: Новак Ђоковић остаје на челу АТП листе и услучају да Медведев освоји титулу у Индијан Велсу

Foto: Tanjug/AP

Mnogi su napravili previd kada je u pitanju trka za čelo muškog teniskog karavana, uz informaciju da će Đoković biti svrgnut u slučaju slavlja Medvedeva u Kaliforniji, ali matematika kaže drugačije. Novaku je na talonu za odbranu 203 boda - 23 iz Indijan Velsa i 180 iz Šangaja koji se ne igra ove godine, a u njegovom terminu u aktuelnoj sezoni je na programu Indijan Vels.

Kod šampiona ovogodišnjeg Ju-Es opena, situacija je znatno drugačija, pošto njemu "na naplatu" dolazi 1.000 poena iz prestonice Kine i 25 iz Indijan Velsa što ukupno daje 1.025 bodova za odbranu, dok je na talonu osvajanje 1.000. Inače, oba turnira se nisu igrala prošle godine, pa se sada računaju rezultati iz 2019.

Trenutna prednost Đokovića nad Medvedevim iznosi 1.058 bodova i ukoliko Danil bude bio najbolji u pustinji, smanjiće zaostatak na 880 poena. Prvi naredni izazov za obojicu mogao bi da bude turnir u Parizu koji je na programu od 1. do 7. novembra, za koji su obojica prijavljeni i brane po 1.000 bodova - Novak iz 2019, Danil iz 2020. Onda sledi završni masters u Torinu (od 14. do 21. novembra), na kojem je Medvedev pobedio prošle godine i braniće 1.500 bodova, dok će Novak braniti 400.

U svakom slučaju, ljubitelje tenisa očekuje uzbudljiva trka za čelno mesto ATP liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju