SMENA GENERACIJA VEĆ POČELA? Kanadski teniser ne otpisuje Đokovića, ali očekuje nova imena na listi osvajača gren slemova

Novosti online

08. 10. 2021. u 16:58

RODžER FEDERER i Rafael Nadal nalaze se na zalasku karijere, Marej još ne odustaje ali odavno nije bitan faktor, a samo Novak Đoković brani čast nekadašnje velike četvorke. Zato se može reći da je kanadski teniser Feliks Ože-Aljasim otkrio toplu vodu kada je rekao da je smena generacija u tenisu počela.

СМЕНА ГЕНЕРАЦИЈА ВЕЋ ПОЧЕЛА? Канадски тенисер не отписује Ђоковића, али очекује нова имена на листи освајача грен слемова

FOTO: AP/Tanjug

Kanađanin, koji je trenutno 11. na ATP listi, napominje da se "velika trojka" ipak ne sme otpisivati.

- Istina je da je Novak i dalje prvi, da Rodžer i Rafa pokušavaju da se vrate, ali osećam da je smena generacija u toku i da će se u potpunosti dogoditi brzo. Biće i dalje teško pobediti ih, jer su i u prošlosti uspevali da se vrate iz ozbiljnih povreda. Mi mladi moramo da se borimo. Mislim da će u u narednih nekoliko godina biti između pet i osam Grend slem šampiona. Dolazi izuzetno takmičarski period. Želim da pokažem najbolji tenis i takmičim se sa najboljima - rekao je Ože-Aljasim.

Novaka, Rodžera i Rafe nema u Indijan Velsu, pa je to velika prilika za mlađe igrače da prvi put dođu do titule u "pustinji".

Ože-Aljasim je profesionalac od 2017, a godinu ranije je osvojio juniorski Ju-Es open, savladavši u finalu našeg Miomira Kecmanovića. U seniorskoj konkurenciji najveći uspeh mu je polufinale na Flešing medouzu ove godine, kada je bolji od njega bio potonji osvajač Danil Medvedev.

Na predstojećem Indijan Velsu biće sedmi nosilac. Na prethodnom izdanju "petog gren slema" igrao je sa specijalnom pozivnicom i u drugom kolu šokirao Stefanosa Cicipasa, ali je kasnije eliminisan od Japanca Nišioke.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata