ŠVAJCARCI VEĆ LIKUJU "Novak Đoković propušta Australijan open?"

Novosti online

07. 10. 2021. u 11:42

NOVAK Đoković je apsolutni vladar Australijan opena, ali ta dominacija bi sada mogla da bude prekinuta.

ШВАЈЦАРЦИ ВЕЋ ЛИКУЈУ Новак Ђоковић пропушта Аустралијан опен?

FOTO: Tanjug

Tome kao da se nadaju u vodećem švajcarskom dnevnom listu "Bliku", koji je najboljem teniseru sveta posvetio ogromnu pažnju zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

Evo i kako glasi taj tekst, naslovljen rečima "Da li to Novak Đoković propušta Australijan open?"

"Pitanje vakcinacije protiv Kovid-19 je tema o kojoj se u svetu tenisa govori mesecima. Sada će igrači biti suočeni s novom situacijom po tom pitanju, i to na Australijan openu. A njihov izbor imaće ogromne posledice, što se naročito odnosi na 34-godišnjeg Novaka Đokovića.

Razlog: samo teniseri koji su primili dve doze vakcine dobiće dozvolu da se takmiče na Australijan openu, sudeći prema poslednjim propisima u toj zemlji. Branilac titule je, prema sopstvenim rečima, protivnik vakcinacije i, prema medijskim tvrdnjama, još se nije vakcinisao. 

FOTO: Tanjug

Novak Đoković

Ipak, ističe se i da je moguće da se propisi promene pre početka tog grend slema, pa ako se to desi, Srbin bi mogao da nastavi pohod na 21. grend slem titulu u Melburnu i bez primanja cepiva.


Da li će Novak Đoković biti u prilici da brani trofej?


Svi koji ne budu primili drugu dozu do kraja novembra, verovatno neće dobiti dozvolu da doputuju u Melburn.


Tako glasi novi propis koji je prošlog petka donet u australijskoj državi Viktoriji. U njemu se navodi da 'svi zvanični radnici' moraju da imaju dokaz o primljenoj prvoj dozi pre 15. oktobra, a za drugu do 26. novembra. U suprotnom, neće im biti dozvoljeno da rade. Južna Australija se trenutno bori sa novim korona talasom.

Ugrožen i Australijan open


- Teško je verovati da će vlasti dozvoliti bilo kome da uđe u zemlju ako nije propisno vakcinisan - rekao je premijer Danijel Endrjuz (49).


Ali, ko se tačno smatra 'zvaničnim radnikom'? Prema pisanju Gardijana, to se odnosi na pravnike, policajce, novinare i profesionalne sportiste i sportistkinje. 

Foto P. Milošević

Vakcina


Shodno tome, svi akteri tenisa takođe moraju da se prilagode ovoj regulativi. Do sada se vakcinisala oko polovina tenisera. I, oni će sigurno učestvovati. A oni koji su neodlučni, s druge strane, sada su ovim propisom stavljeni pod pritisak. Uostalom, bliži se rok za primanje prve doze. Ali, ujedno, ovaj propis bi mogao da se promeni do početka turnira, dodao je Endrjuz.

Da li će Đoković braniti titulu?


Jedan od onih koji se nisu vakcinisali je Stefanos Cicipas (23). Grk ne vidi razlog zbog kog bi se vakcinisao. Mada, nedavno je rekao da će se vakcinisati do kraja godine - ako to bude obavezno. To je sada sve izvesnije. Novak Đoković se, prema navodima medijima, još uvek nije vakcinisao. Srbin tvrdi da cepljenje protiv kovida treba da bude lična odluka.


Njih dvojica imaju tri mogućnosti: prva je da se vakcinišu, druga je da to izbegnu i nadaju se da će se propisi biti promenjeni, a treća je da propuste turnir. Ako se Srbin opredeli za ovo poslednje, šanse da će ikada doći do desete titule u Australiji automatski drastično padaju", zaključuje švajcarski "Blik".


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije