NOVAKU SE DRMA PRVO MESTO: Medvedev ozbiljno smanjio zaostatak, ima šansu do kraja godine da bude najbolji teniser sveta

Novosti online

13. 09. 2021. u 09:17

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković započeo je danas 338. nedelju na vrhu ATP liste sa 12.133 boda.

НОВАКУ СЕ ДРМА ПРВО МЕСТО:  Медведев озбиљно смањио заостатак, има шансу до краја године да буде најбољи тенисер света

FOTO: AP/Tanjug

Šampion Njujorka Danil Medvedev, koji je u finalu pobedio Đokovića 6:4, 6:4, 6:4 i osvojio prvi grend slem u karijeri, sada na drugoj poziciji ima 10.780 bodova.

Grk Stefanos Cicipas ostao je na trećem mestu, a sledi ga Nemac Aleksander Zverev, a među Top 10 igrača bilo je nekoliko promena.

Rus Andrej Rubljov napredovao je za dve pozicije i od danas je peti igrač sveta, Španac Rafael Nadal pao je na šesto mesto, dok je Italijan Mateo Beretini izbio na sedmu poziciju.

Austrijanac Dominik Tim otišao je dva korakak unazad i sada je osmi na listi, Rodžer Federer je ostao deveti, dok je Norvežanin Kasper Rud 10. igrač sveta.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je od danas 36. na listi, što je za četiri mesta bolji plasman u odnosu na prethodni poredak, za jedno mesto napredovao je i Filip Krajinović i sada je na 37. poziciji, kao i Laslo Đere, koji je 50. teniser sveta, dok je Miomir Kecmanović otišao tri stepenika napred i sada je 60. na listi.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna