KAFELJNIKOV O ŠANSAMA MEDVEDEVA PROTIV ĐOKOVIĆA: Danil ne sme da žuri, strpljenje će biti ključno

Novosti online

12. 09. 2021. u 18:28

DANIL Medvedev učiniće sve da spreči Novaka Đokovića da po ko zna koji put ispiše tenisku istoriju. Kako bi to Rus mogao da uradi govorio je i njegov zemljak Jevgenij Kafeljnikov.

КАФЕЉНИКОВ О ШАНСАМА МЕДВЕДЕВА ПРОТИВ ЂОКОВИЋА: Данил не сме да жури, стрпљење ће бити кључно

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Bišvi ruski teniser smatra da 25-godišnjak iz Moskve na sme da žuri u duelu sa svetskim brojem jedan.

- Rekao bih mu da ne žuri. Kada protivnik ima odgovore na sve što on radi, Danil počinje više da rizikuje i da radi mnogo više od onoga što može. Strpljenje će zato biti ključno, uz mnogo koncentracije od prvog do poslednjeg poena - rekao je Kafeljnikov za zvanični sajt ATP.

Medvedev je u dosadašnjem toku turnira odigrao sjajno, izgubio je samo jedan set, ali nema sumnje da ga u finalu čeka najteži mogući posao.

- Čovek bi pomislio da je to važno, ali znajući Đokovićeve sposobnosti, to kao da uopšte nije prednost. Danilov put do finala jeste bio lakši, ali znamo da Novak može da prebaci u veću brzinu kada je najpotrebnije. Mislim da je to najvažniji meč u Đokovićevoj karijeri i da je blagi favorit, rekao bih da su šanse 60-40 za Novaka. Neće mu biti lako, zapravo neće biti lako ni jednom ni drugom.

Iako ceo svet očekuje da Đoković osvoji 21. grend slem titulu, Kafeljnikov smatra da je i Medvedev pod velikim pritiskom.

- Razumem da Novak juri istoriju, rekao sam da mu je to verovatno najvažniji meč u karijeri, ali i za Medvedeva je to veoma važan meč. Ako izgubi, imaće 0-3 u slem finalima, a bilo kom igraču je teško da se nosi sa time. To bi mogao da mu postane teret, da pomisli: "Bog sami zna kada ću dobiti drugu priliku". Pritisak je na obojici - zaključio je Kafeljnikov.

Podsetimo, finale Ju-Es opena u muškoj konkurenciji počinje u 22 sata.

BONUS VIDEO: Susret Novaka Đokovića i Dejana Stankovića na aerodromu Nikola Tesla

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna