SVAKA ČAST EMI ALI NAŠA MALA MO JE BOLJA: Monika Seleš pre 19. rođendana osvojila čak sedam gren slem titula!

Novosti online

12. 09. 2021. u 17:08

EMA RADUKANU je očarala svet trijumfom na Ju-Es openu i to bez izgubljenog seta.

СВАКА ЧАСТ ЕМИ АЛИ НАША МАЛА МО ЈЕ БОЉА: Моника Селеш пре 19. рођендана освојила чак седам грен слем титула!

FOTO: EPA

Nema sumnje da je to veliki uspeh i da ćemo u narednom periodu videti još mnogo uspeha od britanske teniserke, ali ljubitelji tenisa u Srbiji imali su pre tridesetak godina priliku da se raduju uspesima našeg teniskog čudaa od deteta - Monike Seleš.

FOTO: EPA

Ema će za dva meseca napuniti 19 godina, a naša mala Mo je u tom uzrastu imala - verovali ili ne - čak sedam gren slem titula!

Rođena Novosađanka koja je posle raspada Jugoslavije uzela američko državljanstvo je zaključno sa 1992. godinom imala u svojim vitrinama dve titule na Australijan openu (1991. i 1992), tri uzastopne na Rolan Garosu, od 1990. do 1992, kao i dve na Ju-Es openu 1991. i 1992. Malo joj je nedostajalo da 1992. uzme kalendarski slem koji večeras napada Novak Đoković, ali je Štefi Graf bila bolja u finalu.

Nažalost, u jeku njenog najvećeg uspona, 1993. godine je doživela napad nožem tokom teniskog terena u Hamburgu, posle čega više ništa nije moglo da bude isto, iako je i 1996. uspela da osvoji još jedan Australijan open.

Foto arhiva VN

Moniku sledi švajcarska senzacija Martina Hingis koj je sa 18 goina i deset meseci imala pet mejdžorsa (tri Melburna i po jedan Njujork i Vimbldon), Štefi Graf (po jedan RG i Ozi open) i Trejsi Ostin (dva Ju-Es opena) po dve. Hana Mandlikova, Aranča Sančez Vikario, Serena Vilijams i Marija Šarapova radovale su se po jednom u ovom uzrastu, baš kao i Ema.

(Sportske.net)

BONUS VIDEO - Nina Stojanović nakon duela Srbije i Kanade u Bili Džin King Kupu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!