KO JE DEVOJKA KOJA JE ZALUDELA TENISKI SVET? Dete Rumuna i Kineskinje, ima šansu da donese Britaniji istorijski trofej (FOTO)

Novosti online

10. 09. 2021. u 10:42

EMA Radukanu je nova zvezda svetskog tenisa! Ova devojka ostvarila je neverovatan podvig i kao 150. teniserka sveta stigla od kvalifikacija do finala Ju-Es opena bez ijednog izgubljenog seta.

КО ЈЕ ДЕВОЈКА КОЈА ЈЕ ЗАЛУДЕЛА ТЕНИСКИ СВЕТ? Дете Румуна и Кинескиње, има шансу да донесе Британији историјски трофеј (ФОТО)

Foto: Instagram

Tako je ispisana istorija svetskog tenisa, pošto ni njena rivalka u finalu Lejla Fernandez nije bila među nosiocima, a 18-godišnja Ema bi vrlo brzo mogla da postane megazvezda ženskog tenisa!

Radi se o britanskoj teniserki koja će u novembru proslaviti 19. rođendan. Ova simpatična devojka po osvajanju poslednjeg poena u polufinalu protiv Marije Sakari nije mogla da veruje kakav uspeh je ostvarila.

Britanski mediji od nje već prave "sledeću veliku stvar" svetskog sporta, pa tako "San" tvrdi da će ona biti najveća britanska sportistkinja u istoriji te zemlje.

- Njen osmeh sada vredi 3.000.000 funti (oko 3,5 miliona evra, prim. aut). Ukoliko ovako nastavi, zaradiće preko 100.000.000 funti. Osim terena, ona će biti veliki pogodak za brendove odeće, sporta, zdravlja, fitnesa, načina života... Svi će se utrkivati da potpišu ugovor sa njom, jer ne postoji niko poput nje. Ona ima posebnu auru - navodi britanski list.

Videćemo da li samo preteruju ili je zaista tako, ali Ema Radukanu ima zanimljivu priču. Ova devojka je rođena u Kanadi, zemlji njene naredne rivalke. Otac joj je Rumun Jon Radukanu, dok joj je majka Rene iz Šenjanga u Kini.

Ema se preselila u Englesku kada je imala dve godine, počela je da trenira kada joj je bilo pet godina, a svoju igru je uporedila, zanimljivo, sa Rumunkom Simonom Halep i Kineskinjom Li Na.

Profesionalna teniserka je postala 2018. godine, kada joj je bilo nepunih 16 godina.

Pre ove godine je samo dva puta igrala u prvim kolima Vimbldona, ove godine je tamo stigla do četvrte runde, da bi sada u Njujorku došla u priliku da na četvrtom grend slem nastupu osvoji veliki trofej!

VELIKA BRITANIJA ČEKA OD 1976. GODINE

Radukanu bi, ako osvoji Ju-Es open, bila prva Britanka sa nekim grend slem trofejom još od Su Barker i njene titule na Rolan Garosu pre 45 godina!

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna