CICIPAS PONOVO NA METI KRITIKA: Kada se pojave problemi, toalet postane tajno oružje

Đ. S.

02. 09. 2021. u 20:50

STEFANOS Cicipas i toalet pauza, kontroverzan spoj koji je opet podigao obrve na Ju-Es openu.

ЦИЦИПАС ПОНОВО НА МЕТИ КРИТИКА: Када се појаве проблеми, тоалет постане тајно оружје

FOTO: AP

Grčki teniser pobedio je Adrijana Manarina u drugom kolu njujorškog grend slema, za nijansu teže od očekivanog - 3:1 (6:3, 6:4, 6:7, 6:0). Međutim, kao i protiv Endija Mareja, kada su kola krenula nizbrdo, Cicipas je iskoristio svoje "tajno oružje", odlazak u ve-ce posle izgubljenog trećeg seta i našao se na meti kritika teniske publike.

JU-ES OPEN

TENISERI

Anderson - Švarcman 0:3, Manarino - Cicipas 1:3, Museti - Opelka (sinoć), Hurkač - Sepi (sinoć), Karacev - Tompson (sinoć), Mute - Beretini (sinoć), Zverev - Ramos (sinoć), Monfis - Džonson (sinoć), Đoković - Grikspor (jutros)...

TENISERKE

Stivens - Gof 2:0, Badosa - Gračeva (sinoć), Fero - Švjontek (sinoć), Sinijakova - Sakari (sinoć), Žang - Radučanu (sinoć), Barti - Tauson (sinoć), Kvitova - Pliškova (sinoć), Rodžers - Kirstea (sinoć), Tomljanović - Martić (jutros)...

Na teren se vratio posle osmominutne pauze, publika je na taj potez reagovala zvižducima, a Stefanosu to nije zasmetalo, pošto je u četvrtom setu bez izgubljenog gema dobio Manarina i izborio plasman u treće kolo, gde će igrati protiv talentovanog Španca Karlosa Alkaraza.

I dok su u teniskom svetu mišljenja podeljena kada su u pitanju potezi Cicipasa, pošto ga, na primer, na sav glas kritikuju Marej i Zverev, dok ga drugi brane, mladi Atinjanin ne vidi ništa loše u tome, sve dok postupa u okviru pravila.

- To su lične potrebe. Drugi igrači imaju druge potrebe. Neki teniseri, kao što znamo, uzimaju mnogo više od 25 sekundi između poena, a to je pošteno. Recite mi da je pošteno, molim vas. To se dešavalo. To je istina. Nemam ništa ni protiv koga, niti sam se ikada žalio na nešto što neko drugi radi. Odmalena, roditelji su me naučili da ne gledam tuđa posla, već da se koncentrišem na sebe. Ne razumem zašto neki igrači kritikuju druge ili previše pridaju značaja tome što neko drugi radi. Igra je igra. Ne razumem. Uradio sam sve na pravi način. Ako nisam, trebalo bi da budem kažnjen, sa time sam saglasan, ukoliko nisam poštovao pravila - tvrdi Grk.

Nastavio je treći reket planete da se brani na konferenciji za medije i podsetio na primer baš Mareja, koji je bio među njegovim najglasnijim kritičarima.

- Imam ja pitanje za vas. Ja ne gledam tuđa posla, ali sećam se da sam gledao meč kada sam bio mlađi. Možete li, molim vas, da proverite kada je Endi Marej igrao s Novakom Đokovićem u finalu ovde, pre petog seta, ta pauza, možete li to da proverite i da mi javite sledeći put - pitao je Cicipas novinare.

Istog trenutka je dobio odgovor:

- Proverio sam. Bilo mu je potrebno manje od tri minuta.

Cicipas je ponovo pokušao da se opravda...

- U redu. Dakle, tri minuta više prave razliku.

Na to mu je jedan od novinara odgovorio:

- On (Mari) je mislio tako. Stvar je u tome što je jasno da radiš nešto što smeta tvojim kolegama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije