ĐOKOVIĆU UGROŽENO PRVO MESTO: Dvojica tenisera imaju šansu da posle Ju-Es opena budu najbolji na ATP listi

Novosti online

17. 08. 2021. u 12:50

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je svoju 334. nedelju na prvom mestu ATP liste, međutim sam tron može mu biti ugrožen po završetku poslednjeg grend slema u sezoni, Otvorenog prvenstva Amerike.

ЂОКОВИЋУ УГРОЖЕНО ПРВО МЕСТО: Двојица тенисера имају шансу да после Ју-Ес опена буду најбољи на АТП листи

FOTO: Tanjug

Posle neostvarenog cilja na Olimpijskim igrama u Tokiju, prvi reket sveta na US Open stiže sa jasnim ciljem, a to je osvajanje sva četiri najveća turnira u kalendarskoj godini, što do sada nikome nije pošlo za rukom u open eri.

Iako ima prednost od 1500 bodova u odnosu na drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva, prvo mesto na ATP listi mu može biti poljuljano na poslednjem ovosezonskom grend slemu, i to ne od strane jednog tenisera, već od dvojice. Taj drugi je Grk, Stefanos Cicipas.

No, njima neće biti lako da to urade. Naime, potrebno je da jedan od njih dvojice osvoji i turnir u Sinsinatiju i US Open, a da Đoković rano ispadne na US Openu, koji u Njujorku počinje 30. avgusta.

Đoković ipak i dalje sve drži u svojim rukama. Ako dođe bar do polufinala US Opena, šta god da Rus i Grk urade u Sinsinatiju ili na samom grend slemu, to im neće biti dovoljno da ga svrgnu sa ATP trona.

Učešće na Otvorenom prvenstvu Amerike otkazao je Rodžer Federer, a veliko je pitanje da li će na njemu zaigrati i Rafael Nadal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024