ĐOKOVIĆ OBORIO REKORD LEGENDE KOJA GA NE VOLI: Govorila je Novaku da ide da obrađuje drva i plete šalove, a sada mora da mu čestita

Novosti online

09. 08. 2021. u 08:23

SAMO dan nakon što je Rodžer Federer postao tek drugi četrdesetogodišnji igrač koji je zauzeo mesto u prvih 10 na ATP ili VTA listi, najbolji svetski teniser Novak Đoković je napravio još jedan istorijski korak kada su u pitanju pomenuta rangiranja!

ЂОКОВИЋ ОБОРИО РЕКОРД ЛЕГЕНДЕ КОЈА ГА НЕ ВОЛИ: Говорила је Новаку да иде да обрађује дрва и плете шалове, а сада мора да му честита

Foto: Tanjug/AP

Naime, Srbin je danas i zvanično pretekao Martinu Navratilovu koja je ostala na 332 nedelje na prvom mestu WTA liste, a za sada se Čehinja nije oglasila na ovu temu, s tim da je poznato da nije fan srpskog asa.

"To je ono što ne razumem kod njega. Kada si teniski šampion, treba da se posvetiš sportu, tvoja energija odlazi na to... Da biste se opustili gledate TV, obrađujete drvo ili pletete šalove, to vam pomaže da se opustite i to vam daje energiju. Ali osnivanje sindikata!?", kritikovala ga je pre nekoliko meseci.

Sada je ispred njega jedino legendarna Štefi Graf koja je 377 nedelja bila prvoplasirana, a ako bi Đoković ostao na vrhu, Štefi Graf bi pretekao tačno 20. juna 2022. godine.

Nole trenutno ima 1.893 boda više od Danila Medvedeva na drugom mestu i 2.510 bodova od Stefanosa Cicipasa - igrača protiv kojih je ove sezone igrao finala Australijan opena i Rolan Garosa.

Ono što je dobro za Noleta jeste mogućnost da se prednost do kraja godine i poveća, jer do kraja brani samo 180 bodova. Otuda i ne čudi što je rekod Štefi Graf dostižan, iako trenutno izgleda daleko.

Vredi pomenuti i to da se prva zvanična ATP lista objavila 23. avgusta 1973. godine, dok je zvanična VTA lista počela od 3. novembra 1975. godine.

Evo i spiska TOP 10 tenisera i teniserki koji su proveli najviše vremena na prvom mestu ATP i VTA liste:

1. Štefi Graf 377

2. Novak Đoković 333
3. Martina Navratilova 332
4. Serena Vilijams 310
5. Rodžer Federer 310
6. Pit Sampras 286
7. Ivan Lendl 270
8. Džimi Konors 268
9. Kris Evert 260
10. Rafael Nadal i Martina Hingis 209

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati