ĐOKOVIĆ PRED VIMBLDON: Uvek se naježim kada sam na terenima ovog turnira i dajem sve od sebe

Novosti online

26. 06. 2021. u 21:49

NAJBOLjI teniser Novak Đoković održao je konferenciju za medije pred početak Vimbldona.

ЂОКОВИЋ ПРЕД ВИМБЛДОН: Увек се најежим када сам на теренима овог турнира и дајем све од себе

AP Photo/Tim Ireland

Srpski as sveta će odbranu titule otvoriti u ponedeljak od 13:30 protiv Britanca Džeka Drejpera na Centralnom terenu u Londonu. Đoković je istakao da boravak u "mehuru" nije idealan.

- Trenutno sam u "mehuru" Vimbldona sa trojicom članova svog tima – toliko smemo da imamo uz sebe. Kao i svi ostali, ja sam u zvaničnom hotelu. Nije idealno i naravno ne volim što moram da budem u "mehuru". Nije prvi put, ali nadam se da je jedan od poslednjih. Ograničenje kretanja nije sjajno, ali tako je kako je. Isto je za sve, pa je to pošteno. Trenutno se osećam dobro, udarci su mi dobri i fokusiran sam na borbu za titulu - rekao je Đoković.

Novak Đoković se uvek naježi kad je na terenima Vimbldona

Sve više se priča o trci "velike trojke" kada su u pitanju grend slem titule.

- Grend slemovi su najveća motivacija za mene trenutno. To govorim već neko vreme i želim da iskoristim svaki GS da se borim za titulu. Tempiram formu da tokom tih turnira budem na vrhuncu. Sa smanjenim brojem turnira mogu da provodim više vremena sa porodicom, što mi je značajno. Tako je izgledao protekli jednoipogodišnji period, a tako će izgledati i ostatak moje karijere. Trenutno imam dosta samopouzdanja pošto sam osvojio prva dva grend slema sezone. Trofej na Rolan Garosu me je mnogo potrošio mentalno i fizički, ali mi je ulio i veliku količinu pozitivne energije. Ipak, ne dozvoljavam sebi da previše slavim uspehe jer već sad treba da budem fokusiran na Vimbldon. Voleo bih da osvojim novu titulu ovde jer je to turnir o kojem sanjam otkad imam sedam godina. Uvek se naježim kada sam na terenima ovog turnira i dajem sve od sebe.

EPA

Đoković opasno diše za vratom Federeru i Nadalu. Naš teniser ima 19 najvećih trofej, a Švajcarac i Španac po 20. Već posle turnira u Londonu svi bi mogli da budu izjednačeni.

- Mnogi govore o ukupnom broju GS titula, a najveći izazov je ostati fokusiran na predstojeći izazov. Ja uvek imam nešto što me motiviše, a verujem da je to slučaj i sa Rafom i sa Rodžerom. Svestan sam da postoji ta debata ko je najbolji i ponekad je teško usmeriti pažnju na ono što vas čeka na terenu. Lično se trudim da eliminišem sve takve misli dok igram. Tokom godina sam razvio tehnike koje koristim da se koncentrišem dok igram.

Na kraju se dotakao mladog Drejpera, rivala na startu Vimbldona.

- Iskreno, ne znam mnogo o Džeku Drejperu. Gledao sam ga na turniru Kvins, kada je pobedio Janika Sinera. Sa Sinerom sam trenirao juče, pa sam dobio neke informacije o Drejperu. On je levoruk, ali moram da uradim "domaći zadatak" – da gledam video snimke njegovih mečeva, da pričam sa ljudima i dodatno se informišem. Svestan sam da će imati podršku publike pošto je domaći igrač - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Novak je osvojio Vimbldon prethodna dva puta, tačnije 2018. i 2019. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio