SVIM SRCEM UZ NOVAKA: Ceo region bodrio Đokovića

E. V. N.

13. 06. 2021. u 21:43

ČEKALO se, strepelo, ali i iz srca navijalo za Novaka Đokovića širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore...

СВИМ СРЦЕМ УЗ НОВАКА: Цео регион бодрио Ђоковића

FOTO: G. Šljivić

I kada je najbolji teniser sveta gubio sa 0:2, niko nije odustajao. Svi su verovali da Novak ne može da izgubi. Jer, on je najbolji. I tako je i bilo. Slavilo se u Kraljevu, Trebinju, Bijelom Polju, Leskovcu, Zrenjaninu, Budvi... u svakom kutku Zemljine kugle, gde su Novakovi navijači... I bilo je razloga za to...

Sa mnogo emocija Kraljevčani su ispratili Noletovu pobedu u baštama kafića u centru grada, a bilo je ih onih koji su meč gledali na svom radnom mestu. Bodreći Đokovića svim srcem, svaki poen našeg asa Kraljevčani su pozdravljali stežući pesnice, i uz povike "Bravo, majstore!", ali bilo je i glasnih uzdaha i hvatanja za glavu kada bi rival slao neodbranjive udarce.

- Dobar je Grk, zasluženo je u finalu, ali Nole je najbolji - nedvosmislen je bio jedan stariji Kraljevčanin.

Atmosfera kao na tribinama centralnog terena, u baštama nekoliko zrenjaninskih kafića, gde se zdušno navijalo za Novaka, aplauzima, pozdravljao svaki uspešan potez svetskog reketa br. 1.

- Da je situacija sa pandemijom drugačija, bio bih u Parizu, ovako finale gledam u porodičnom domu u Zrenjaninu - kaže veteranski teniski šampion Vojvodine Miodrag Tatić, veliki fan i najveći kolekcionar opreme Novaka Đokovića na Balkanu, koji osim kompleta majica i šortseva, ima najnoviji model Novakovih patika i rekete, kojima je redom rušio svoje rivale. - Od jutros sam u posebnim ritualima, kao i uvek kada Nole igra finale, a ukućani su solidarno ispraznili dom.

FOTO: B. Grujić

- Idemo Novače, sad ga lomi... To, bravo majstore, idemooo... - odzvanjalo je u nekoliko zrenjaninskih kafića, gde su najverniji navijači, uz glasno navijanje, pratili finale Rolan Garosa.

FOTO: B. Grujić

Zbog oblačnog i vetrovitnog popodneva, ali i samog termina odigravanja finalnog meča, većina Trebinjaca odlučila je da ovaj susret gleda u svojim domovima. Ipak, u bašti "Platana" sve vreme su pristizali Đokovićevi navijači.

- Nisam mogao da gledam kod kuće. Mislio sam da će mi, posle polufinalne pobede nad Nadalom, finale biti nezanimljivo kakav god rezultat da bude, ali sam pogrešio. Uhvatila me nervoza i zato sam došao, ovde mi se prošlog puta posrećilo - rekao je Vanja iz Trebinja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!