"OSEĆAM SE ODLIČNO, SPREMAN SAM DA IDEM DALEKO": Đoković zadovoljan igrom u prva dva kola Rolan Garosa

Novosti online

03. 06. 2021. u 20:12

NOVAK Đoković ubedljivo je savladao Pabla Kuevasa sa 6:3, 6:2, 6:4 i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Najbolji teniser sveta bio je zadovoljan igrom protiv Urugvajca.

ОСЕЋАМ СЕ ОДЛИЧНО, СПРЕМАН САМ ДА ИДЕМ ДАЛЕКО: Ђоковић задовољан игром у прва два кола Ролан Гароса

FOTO: AP

Đoković je istakao da je sve funkcionisalo odlično, posebno tokom prva dva seta.

- Da, igram dobro, osećam se odlično. Spreman sam zaista da idem duboko na ovom turniru. Nadajmo se da će to biti slučaj, ali idem meč po meč. Do sada, dva meča koja sam odigrao bili su visokog kvaliteta. Zadovoljan sam igrom danas, posebno što je to bilo protiv igrača koji je specijalista za šljaku i neko sa kim se ranije nisam susretao. Ima udarce sa dosta spina. Teško je kontrolisati lopticu u ovakvim uslovima kada je toplije i kada se one razlikuju u odnosu na one iz poslednjih nekoliko godina, koje smo koristili ovde. Tokom dana imaju izuzetno visok odskok. Ako imate dobar servis, to pomaže. Našao sam pravi servis u pravo vreme da se izvučem iz nevolje u trećem setu kada je izgledalo da će se vratiti posle pretrpljenog brejka - rekao je Đoković.

Kuevas se nije predavao i u trećem segmentu meča je prikazao dobar tenis, mnogo bolji nego u prva dva seta.

- Treći set je bio izjednačen. Na početku i sredinom posebno, imao je svoje šanse, brejk lopte. Mislim da je počeo da igra mnogo bolje, pravio je manje grešaka, naterao me da trčim i radim više. Ipak, osećao sam se komforno, igra u celini je bila sjajna. Veoma sam zadovoljan igrom.

Novinari su još jednom upitali svetskog broja jedan koliko je dobro što je nedelju dana pred Rolan Garos igrao turnir u Beogradu.

- Uticalo je na mene dobro, posebno zbog osvih okolnosti u kojima smo svi danas, sa mehurima i restrikcijama, kada ne možemo da se krećemo sasvim slobodno. Mesecima unazad znao sam da će ovde u Parizu biti neka vrsta mehura, sa tim da vežbate sat dnevno. Sve osim toga svodi se na teren, hotelsku sobu... Kada sam saznao da će u Beogradu najverovatnije biti publike, bila je to laka odluka za mene, jer sam želeo da provedem vreme sa porodicom, decom, suprugom, roditeljima, braćom, da se nahranim tom energijom i podrškom koju sam imao na poslednjih nekoliko mečeva, posebno u tom finalu. Bila je sjajna atmosfera, a ja nemam mnogo prilike da igram kod kuće. Želeo sam to da iskoristim i da se motivišem tako za Rolan Garos. Za sada, sve funkcioniše dobro. Čini se kao dobra odluka - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Novak se u trećem kolu drugog grend slema u sezoni sastaje sa Litvancem Ričardasom Berankisom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)